Även Expekt tror på Lennartsson

Expekt.comLasse Lagerbäck avgår – och nu är frågan vem som tar över? Spelbolaget Expekt håller U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson som favorit.

– Det är logiskt om Lennartsson tar över, han kan slussa in nya spelare i lugn och ro från den U21-generation han känner väl till EM-kvalet om ett år, säger Dan Vikman på Expekt.

Expekt ger 3.50 i odds på att Jörgen Lennartsson tar över som förbundskapten efter Lasse Lagerbäck, som avgick efter kvalförlusten mot Danmark i lördags.

Dan Vikman, informationschef på :Expekt:, fortsätter:

– Svenska fotbollsförbundet har inte de pengar som krävs för att locka över en etablerad utländsk tränare så det känns givet att de tar en svensk och att de också följer i sina egna linjer från förr med att göra U21-förbundskaptenen till förbundskapten för A-landslaget.

– Men visst finns det en hel del heta kandidater förutom Lennartsson. Erik Hamrén har en lång och gedigen karriär bakom sig redan och ger fem gånger pengarna. Roland Andersson och Hasse Backe finns också på förbundets heta lista.

– Sven-Göran Erikssons odds har sänkts eftersom tillvaron i Notts County inte känns särskilt stabil, men där handlar det till syvende och sist om pengar.

Bland outsiderkandidaterna har :Expekt: namn som Roland Nilsson och Jonas Thern till 25 respektive 50 gånger pengarna.

Vem blir ny förbundskapten för Sveriges A-landslag i fotboll?

Jörgen Lennartsson…3.25
Erik Hamrén…5.00
Sven-Göran Eriksson…6.00
Roland Andersson…6.50
Hasse Backe…7.00
Roland Nilsson…25.00
Magnus Haglund…25.00
Jonas Thern…50.00
Roy Hodgson….50.00
Rikard Norling…75.00
Stuart Baxter…75.00
*odds från :Expekt: