Avslutande matcher i Allsvenskans 10:e omgång

Helgen bjöd på stor underhållning i Allsvenskan där vi fick se både skrällar, derbyn och läckra mål. Den 10:e omgången är emellertid inte helt avslutad då de två sista matcherna spelas ikväll.

Mjällby AIF – IFK Göteborg

Den första matchen är den mellan supernykomlingen Mjällby som tar sig an 09/10 års tvåa i Allsvenskan. På förhand hade det här nog varit en ganska enkelt tippad match men efter nio omgångar i årets liga så är det inte lika enkelt. Mjällby har gått som tåget och visat noll respekt för motståndet och därmed också tagit en hel del poäng som placerat dem på en fin sjätteplats. IFK däremot har haft en tung säsongsinledning och återfinns på en 14:e plats. Inte helt enligt planerna. IFK har bara en vinst på de senaste fem matcherna, den mot Elfsborg där laget övertygade något enormt med hela 5 – 1. Däremot har bottennapp som förluster mot både Åtvidaberg och Trelleborg noterats. Mjällbys fina inledning har kommit av sig något och de två senaste matcherna har genererat förlustresultat. Matchen är svårtippad och det syns på oddsen. Ett fint bortaodds eller ett kryss lockar.

GAIS – Helsingborgs IF

Den sista matchen i den tionde omgången är den mellan Göteborgslaget GAIS och skåningarna Helsingborg. GAIS har ett par fina resultat på de senaste fem matcherna med tre vinster som placerat dem på en åttonde plats i tabellen. Helsingborg däremot är urstarka i årets upplaga och har fem vinster på de fem senaste och är nummer ett i tabellen, tätt följt av Malmö FF. Här tror vi på Odds Online att Helsingborg drar det längsta strået och fyller på med ytterligare en vinst. Bortaoddset med tanke på förutsättningarna måste ändå ses som ett ganska bra betalande odds.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 3 maj, 2010