Ballon d’Or: Oddsen på de nominerade

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Ballon d'Or odds & nomineringar

Nomineringarna för Ballon d’Or 2022 är nu presenterad och spelbolaget Unibet håller Karim Benzema som solklar favorit att vinna priset.

Nu har listan på de 30 nominerade till herrarnas Ballon d’Or släppts. En lista som anmärkningsvärt nog saknar Lionel Messi, för första gången sedan 2005. Messi har vunnit hela 7 Ballon d’Or och är den som vunnit utmärkelsen flest gånger. Cristiano Ronaldo är tvåa på den listan med 5 utmärkelser.

Även om Ronaldo är nominerad så är det inte mycket som talar för att han ska närma sig Messis skörd. Detta då Unibet just nu ger hela 41.00 gånger pengarna, med en vinstchans på 1,46 procent att Ronaldo skulle vinna priset. Vilket han egentligen inte borde med tanke på att hans klubb Manchester United inte vunnit något av vikt under året som gått.

Den som borde vinna och som Unibet håller fram som den solklara favoriten är anfallen Karim Benzema i Real Madrid. Benzema ledde laget till både en La Liga-titel men framförallt var han den stora anledningen till att Real tog sig till en Champions League-final, som de sedermera vann mot Liverpool. Benzema spelas just nu till otroligt låga 1.05 hos Unibet, även om det ger en viktas vinschana på lite över 57 procent så skulle jag säga att chansen är större än så.

Andrahandsfavoriten är den tidigare Liverpool-spelaren Sadio Mané som spelas till höga 13.00 och därefter hittar vi en annan Liverpool-spelare nämligen Mohamed Salah till oddset 15.00.

Se alla oddsen och favoriterna att vinna priset nedan. Notera att oddsen uppdateras löpande och kan skilja sig från texten ovan. Här kan du se alla de nominerade hos France Fotball.

Vinnaren kommer att presenteras den 17 oktober.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 16 augusti, 2022