Betsson överklagar, spelbutik kvar

Betsson har beslutat att överklaga Länsrättens dom gällande spelbutiken till Kammarrätten, eftersom Betsson anser att domen strider mot EU-rätten.

Den 7:e november 2008 avslog Länsrätten i Södermanlands län dels Betssons överklagande av Lotteriinspektionens föreläggande, dels en begäran om förhandsavgörande från EG-domstolen.

Detta trots att åklagare och allmänna domstolar, inklusive Högsta domstolen och Svea hovrätt, ansett att lotterilagen inte kan tillämpas mot enskilda och företag förrän det svenska spelmonopolet slutligt har bedömts av EG-domstolen.

:Betsson: anser sig ha stöd för butikssatsningen i EU-rätten, därför har bolaget idag valt att överklaga domen till Kammarrätten.

– Ett överklagande till kammarrätten är självklart mot bakgrund av rättsläget. Jag anser att sanktionerna mot Betsson är rättsvidriga. Trots att Lotteriinspektionen och Länsrätten sitter med dåliga kort väljer de att spela ett högt spel med skattebetalarnas pengar, då staten nu riskerar skadeståndsanspråk, säger VD, Pontus Lindwall.

Spelbutiken på Götgatan 37 i Stockholm har nu varit öppen i sex månader och utfallet har varit bra.

– Eftersom vi är nöjda med utfallet i butiken har vi inga planer på att stänga ned den. Utöver spelandet som kontinuerligt har ökat under hösten ger butiken oss en möjlighet att möta våra spelare och ge dem en unik service. Vi har redan ett antal stamkunder som uppskattar att kunna spela till bättre odds i butik, avslutar Lindwall.

Skribent: Johan

Skriven den 27 november, 2008