Betsson tror att Kalle Anka står pall

:betsson-logo:För många familjer står Kalle Anka för en av höjdpunkterna på julafton. Detta vill TV3 ändra på denna jul när man ger sig in i kampen om tittarna. Höstens stora snackis, Anna Anka kommer nämligen ta plats i TV3 samtidigt som Kalle Anka på Sveriges Television.

Programdirektören på TV3 har lovat rycka fjädrarna av Kalle Anka men Betsson är av en annan åsikt.

Sveriges Television har under många år kunnat luta sig tillbaka på julafton när halva Sveriges befolkning har samlats i stugorna för att titta på Kalle Anka och hans vänner.

I år vill en annan Anka locka tittare när TV3 utmanare Svt genom att lägga Hollywoodfrun Anna Ankas julprogram samtidigt som Kalle Anka.

? Vi ska rycka fjädrarna av Kalle Anka, säger Anders Knave, programchef på TV3 till Dagens Media

Svt verkar dock inte så oroade:

? Jag kan bara önska dem lycka till, säger Thomas Nilsson, planeringschef på SVT till Dagens Media

Svt har sänt ?Kalle Anka och hans vänner? i Sveriges Television varje julafton sedan 1960 och 2008 hade man en tittarsiffra på 3,2 miljoner tittare.

? Vi ger Anna Anka och TV3 små chanser att klara av att slå Svt på fingrarna på julafton. Trots Hollywoodsfruns enorma mediala genombrott i höst så är Kalle Anka väldigt traditionsbundet och därmed väldigt svår att bryta sig in i. Anna Ankas program har under hösten toppat på runt miljonen tittare och under måndagens program halverades den siffran vilket inte räcker på julafton för att slå Kalle Anka och hans vänner, säger Thomas Bertilsson på :Betsson:.