Blir det något Brexit i mars? Så säger oddsen

Oddsen på Brexit innan den 29 mars

Premiärministern i Storbritannien Theresa May har tunga dagar bakom sig. Underhuset röstade ned förslaget om utträde ur EU utan avtal. Och oddsen från spelbolaget Unibet talar nu för att Brexit kommer att skjutas upp samt att May kommer att tvingas bort före ett Brexit.

Turerna kring Brexit har varit många och med drygt två veckor kvar så ser det ut som att Storbritannien kommer att tvingas skjuta upp ett utträde ur EU. Mays avtal om ett utträde utan avtal röstades ned av underhuset i Storbritannien. Och det nuvarande avtalet som Storbritannien har skakat fram ratades av EU senast. Så ett nytt avtal i EU:s smak ser ut vara långt bort.

Inget EU-utträde den 29 mars

Det mesta talar därmed för att Brexit inte kommer att ske på deadline den 29 mars, utan kommer att skjutas upp. Och det är Unibet också eniga med. Ett spel på att man inte kommer överens med EU i tid ger låga 1,15 gånger pengarna.

Ingen ny folkomröstning om Brexit under 2019

Att Brexit skjuts upp ger andrum och tid att ordna en ny folkomröstning dock tror inte Unibet på en ny folkomröstning redan i år. Då ett spel på en omröstning ger oddset 2,75 och ej 1,40 gånger pengarna.

Storbritannien kommer inte att stoppa utträdet

Att Storbritannien stoppar Brexit helt och håller är inte heller troligt. Dels för att man har varit på det klara med att man inte kommer att riva upp aktiveringen artikel 50. Och det tror inte Unibet helt som ger låga 1,20 på att man inte kommer att stoppa Brexit och 4,00 om det blir så.

May petas före ett Brexit

Om Brexit nu kommer att hända då är det inte Theresa May som kommer att vara premiärminister. Det tror i alla fall Unibet. May har inte varit speciellt lyckosam med sina förhandlingar med EU och att hon inte kommer att leda regeringen om det blir ett Brexit ger låga 1,33 gånger pengarna hos Spelbolaget.

Oddsen på Brexit

En ny folkomröstning om Brexit – fram till 31 december 2019

Ja. 2.75
Nej 1.40

Att Storbritannien skjuter upp Brexit och slutdatum för artikel 50 bortom 29 mars 2019

Ja 1.15
Nej 4.50

Att Storbritannien river upp artikel 50 och stoppar Brexit helt

Ja 4.00
Nej 1.20

Att Theresa May lämnar posten som premiärminister innan Brexit

Ja 1.33