Börje Salming ny spelexpert på NordicBet

:nordicbet-logo:Börje Salming har 17 NHL-säsonger på kontot, 16 med Toronto Maple Leafs och en med Detroit Red Wings. Sin aktiva karriär avslutade han i AIK säsongen 1992/93 och har sedan i huvudsak arbetat med sitt eget varumärke.

I vinter förstärker han teamet på :NordicBet:.
– Vi är förstås mycket glada över att Börje vill arbeta med oss. Han är en av svensk ishockeys största namn genom tiderna. Inte bara här i Sverige, utan Börje är riktigt stor i NHL, speciellt i Toronto där han är större än det mesta, säger Lengstedt.

I Börjes uppgörelse med spelbolaget finns att han ska stå värd för en NHL-resa till sin gamla hemstad där några av spelbolagets lyckliga vinnare kommer att få se Maple Leafs tillsammans med Börje som guide och även besöka NHL Hall of Fame.

Börje Salming kommer leverera speltips i en av Sveriges största dagstidningar på torsdagar samt exklusivt för endast NordicBets kunder. Han kommer dessutom vara ambassadör till bolaget i olika sammanhang.

– Vi storsatsar på ishockeyn och ser Börje Salming som ett utmärkt namn i vårt arbete att förmedla detta. Vi är stora på svensk hockey och värvningen återspeglar det, då Börje är signifikativ med svensk hockey.  Vi tror förstås att vår tävling kommer att locka många, många NHL-intresserade. Vilken hockeyintresserad person skulle inte vilja åka med Börje till Toronto, säger Henrik Lengstedt.
Börje Salming ser fram emot samarbetet med NordicBet och möjligheten att komma närmare svensk ishockey igen.

– Jag tycker jag har blivit presenterad en perfekt satsning där såväl Elitserien som NHL ingår, en satsning jag inte sett tidigare. Det var ett enkelt val för mig att hoppa på det här när jag fick erbjudandet.

– Det ska bli väldigt kul att vara med på resan med NordicBet med tanke på att även VM spelas i Sverige såväl 2012 som 2013. Och förhoppningsvis kan jag även vara med och bidra till att folk vinner lite pengar på mina spelförslag, säger Börje Salming med ett skratt.