Bottenlagen höll inte måttet

Gårdagskvällens allsvenska matcher bjöd visserligen på hyffsat underhållande fotboll men det hjälpte knappast bottenlagen i tabellen som inte kunde leverera.

På Söderstadion fick vi se ett blekt Helsingborg som under första halvlek inte kunde förmå sig att ta tag i spelet. Hammarby hade bra press men visade på stor oförmåga att göra mål. Claudio da Silva hade ingen rolig kväll när han brände två öppna mål och kunde se motståndarlaget vinna matchen med 2 – 1. Dock hade Hammarby en stolpträff på övertid som kunde gett ett oavgjort resultat.

Gefle gjorde två mål på 12 minuter mot Djurgården, ett resultat som skulle visa sig vara det slutgiltiga när matchen blåstes av. Stockholmarna såg otroligt bleka ut och kunde inte förmå sig spela speciellt bra fotboll och kunde därför heller inte vinna matchen.

I Örebro blev det målkalas från Örgrytes sida som för ovanlighetens skull kunde göra mål. Under kvällen blev det fyra stycken vilket normalt hade setts som en succé. Problemet här var att matchen slutade 2 – 2 och då kan ni själva räkna ut vad det var som hände.

Kvällens sista match spelades mellan GAIS och Trelleborg där skåningarna lyckades ta hem sin första bortaseger i årets allsvenska. GAIS har haft det tungt på bortaplan mot TFF men lyckats ganska bra på hemmaplan. Den här gången visade det sig dock att skåningarna var ett nummer för stort och matchen förlorades med 0 – 1.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.