Boxning: Inför Tyson Fury vs Usyk

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Tyson Fury vs Usyk odds, speltips, datum, svensk tid, på TV, stream

I mitten av maj är det dags för ännu en stor fight i tungviktsklassen när WBC-mästaren Tyson Fury går upp mot ukrainaren Oleksandr Usyk med WBA-, WBO- och IBF-bälten. Fury och Usyk skulle egentligen ha mötts tidigare i februari och matchen kommer nu att äga rum i Riyadh, Saudiarabien.

I den här artikeln hittar du fakta inför fighten såsom datum & spelschema, men även aktuella odds på Fury – Usyk. Och spännande är det, för hos bet365 spelar du just nu på liknande odds på tungviktarna. Vilket talar för en oviss match om de fyra tungviktarbältena!

Kort om Tyson Fury vs Usyk

  • Datum: Lördag den 18 maj 2024
  • Matchtid: Cirka 22.00 svensk tid
  • Plats: Kingdom Arena i Riyadh, Saudiarabien

Matchen mellan Fury och Usyk var tänkt att bli av redan i februari, men britten fick en ansiktsskada på träning och mötet fick skjutas upp. Nu har dock ”The Gypsy King” repat sig och om allt går enligt planerna är det dags för tungviktsmöte i Saudiarabien den 18 maj.

Inför matchen är det ytterst jämnt, åtminstone om vi ska tro spelbolagens odds. Och nog kommer vi att få vara med om ett dramatiskt möte, något annat finns inte att vänta. För det här är en historisk fight mellan två av världens bästa boxare med syftet att kröna en ny världsmästare i tungvikt. Blir det Fury eller Usyk som får de fyra olika tungviktsbältena?

På TV i Sverige & stream

Streamingtjänsten DAZN har bekräftat att de sänder Tyson Fury vs Usyk via live stream den 18 maj. Har du inte tillgång till den finns fortfarande chansen att matchen streamas på andra plattformar. Tipset är att hålla utkik på väletablerade bettingsidor som Unibet eller bet365, där kan du som är registrerad spelare ibland streama gratis boxningsmatcher av denna kaliber.

Datum och svensk tid

Det finns ingen bekräftad matchtid för Fury vs Usyk. Men event börjar omkring 18.00 lokal tid. Och mycket tyder på att det stora matchkortet, alltså Tyson Fury vs Oleksandr Usyk, kör igång omkring klockan 22.00 svensk tid.

Tidigare resultat Fury – Usyk

Boxarna har inte gått någon match mot varandra i tidigare sammanhang, så tipset för dig som vill betta på fighten är att kika på deras respektive matchfacit. Här nedan går vi lite kort igenom både Furys och Usyks egenskaper och aktuella formsvit.

Om Tyson Fury

  • Längd / räckvidd: 206 cm / 216 cm
  • Vikt: 112 – 126 kg
  • Resultat: 30-0-1

The Gypsy King, som han även kallas, är en av tungviktsklassens mest framstående boxare. Inför matchen mot Usyk har 35-åringen ett facit på 30 vinster och 1 oavgjord, dessutom blev han världsmästare i tungvikt efter att han besegrat Wladimir Klitschko 2015.

Fury tog en timeout från boxningen under ett par år för att sedan återvända med duga 2020 då han vann mot Deontay Wilder. Det gav honom det åtråvärda WBC-bältet.

Senast Tyson Fury vann en tävlingsmatch var i oktober förra året då han besegrade Ngannou på poäng. Det var dock ingen självklar seger för britten som bland annat blev golvad i den tredje ronden.

Om Oleksandr Usyk

  • Längd / räckvidd: 191 cm / 196 cm
  • Vikt: 100 – 110 kg
  • Resultat: 21-0-0

Oleksandr Usyk tog OS-guld 2012 och har sedan dess skördat framgångar inom cruiservikt och även inom tungvikt. Men det var först efter att ha vunnit mot Anthony Joshua 2021 som han blev ett erkänt namn på den internationella boxningsscenen.

Usyk har vunnit världsmästartitlarna WBA, WBC, IBF och WBO samt även Muhammad Ali Trophy som är en del av World Boxing Super Series. Inför fighten mot Fury har han ett fint matchfacit på 37 vunna matcher i rad. Och ett argument för att Usyk kan vinna tungviktstiteln är hans mästerliga teknik och rörlighet, något som av vissa ifrågasätts hos Fury.

Odds inför Tyson Fury – Oleksandr Usyk

Inför fighten på Kingdom Arena i Riyadh är boxarnas vinnarodds helt jämna. Bet365 ger Tyson Fury ett knappt favoritskap till oddset 1.80 medan ett spel på Usyk ger oddset 2.00. Se heta odds just nu från bet365 nedan.

Till bet365

Fury vs Usyk matchodds
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller
Fury vs Usyk odds på runda
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller
Fury vs Usyk odds på rundgrupp
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller

Speltips på Fury vs Usyk

Ett tips är att spana in odds på hur matchen avgörs där du kan spela på knockout eller domslut. Spontant känns det sistnämnda mer sannolikt, även om Fury var nere på golvet i sin senaste match och Usyk har 14 KO från sina 21 segrar. Det här är snubbar av stål och vi kan nog förvänta oss en utdragen match som avgörs på poäng!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 maj, 2024