bwin ny titelsponsor till portugisiska ligacupen

:bwin-logo:Under de tre kommande säsongerna kommer bwin vara namnsponsor till portugisiska ligacupen, numera kallad ”bwin Cup”. Manfred Bodner, en av bwins två VD: ”Vi är stolta att ha tagit ytterligare ett steg mot att stärka vårt långa samarbete med portugisiska ligan för professionell fotboll. Ett nära samarbete mellan professionell sport och onlinespelindustrins ledande bolag som :bwin: kommer också att stärka integriteten för sporten och underhållningen för både konsumenter och idrottare.”

Sponsoravtalet har tecknats för säsongerna 2010/2011, 2011/2012 och 2012/2013. Rättigheterna för bwin inkluderar att visa loggan på tröjan för alla spelare som deltar i portugisiska ligacupen som ”Officiell titelsponsor” och bibehålla stor närvaro på klubbarnas arenor. Överenskommelsen innebär också mediasamarbete, bwin kommer att finnas på Taça da Ligas hemsida, lanseringen av bwincup.com. Alla tv-sända matcher kommer också att visas på bwin.com till en global publik utanför Portugal, så alla i Sverige kan också följa cupen.

Ligacupen organiseras av Portugisiska ligan för professionell fotboll (Liga Portuguesa de Futebol Profissional), som spelades första gången 2007/2008. Alla lag i första- (Primeira Liga) och andradivisionen (Liga de Honra) med vardera 16 lag i varje kommer att deltaga i cupen.

Under många år har bwin samarbetat tätt med Liga Portuguesa de Futebol Profissional. Från 2008 till 2008 var bwin namnsponsor till högsta divisionen och har fortsatt som officiell partner sedan dess.

I sina sponsoraktiviteter har :bwin: alltid haft ett starkt fokus på populära sporter så som fotboll, motorsport och basket, och det gäller inte bara internationellt men också på en nationell nivå. Listan av partners är redan stor: bwin är huvudsponsor till Real Madrid, global partner till FIBA och sponsor för EM och VM samt har ett nära samarbete sedan 2004 med MotoGP inklusive titelsponsorskap till Jerez GP och Estoril GP.

Skribent: Johan

Skriven den 11 oktober, 2010