Champions Hockey League: Växjö – Djurgården

På tisdagen kommer returerna i sextondelsfinalerna Champions Hockey League att spelas och då är det dags för minst två svenska lag att avancera. Inför mötet Växjö Lakers – Djurgården tror spelbolagen på vinst till Växjö, men när det gäller Luleå – Färjestad är det relativt jämna odds.

Matchstart: kl 19.00
TV: Eurosport 2
Odds (1-X-2): 1,80 – 4,20 – 3,70

Odds från Unibet

Det blir en intensiv vecka för Djurgården och Växjö Lakers som möter varandra tre gånger. På tisdag är det dags för den spännande returen i Champions Hockey League och på fredag och lördag möts lagen igen, fast denna gång i SHL.

Djurgården vann förra matchen

I förra mötet i CHL var det Djurgården som gick segrande ur matchen. Trots press från Växjö tog Djurgården en tidig ledning med två mål, men Josh Hennessy reducerade snart därefter för Växjö. Matchen kom att sluta 4-3 och nu lär Växjö vara revanschsugna. Växjö Lakers är naturliga favoriter som vinnare av grupp O, medan Djurgården kom tvåa i grupp B.

Växjö är favorit

Som regerande SHL-mästare tog Växjö 8 av 12 poäng mot Djurgården förra säsongen, men denna säsong har lagen ännu inte mötts. För Växjös del har det varit en trög start i SHL men nu kommer man närmast från en bortaseger mot Karlskrona, vilket kan tyda på att laget börjar hitta formen. Nu har Växjö även hemmafördel och Unibet sätter oddset till 1,80 på vinst för Växjö, medan oddset för Djurgården sätts till 3,70.

Vilket lag som sedan avancerar i CHL beror på hur många mål som görs, då avancemang sker för det lag som gör flest mål på 120 min.

Luleå är favorit mot Färjestad

Ett annat intressant möte i tisdagens CHL är Luleå – Färjestad. Unibet sätter oddset 2,10 för vinst till Luleå och 2,80 för vinst till Färjestad. I förra mötet slog Luleå Färjestad med 3-0 vilket betyder att Färjestad behöver göra minst 4 mål för att slå ut Europamästarna.

Även Skellefteå, Frölunda, HV71 och Linökpings fortsatta öde i Champions Hockey League 2015/16 kommer att avgöras på tisdagen och oddsen inför dessa matcher hittar du i oddsjämförelsen.

Matchen Växjö Lakers – Djurgården startar kl 19.00 och sänds i Eurosport 2.