bet365

Champions League: Arenan för finalen 2023

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om NordicBet
  • Fokus på nordisk sport.
  • Odds på lägre divisioner och serier.
  • Norskt spelbolag grundat 2002.
Champions League-finalen 2023 på Atatürk Olympic Stadium

Det är med stor spänning och förväntan som vi ser fram emot den stundande Champions League-finalen den 10 juni, mellan Man City och Inter. Och det är andra gången som arenan står värd för en CL-final, efter ”Miraklet i Istanbul” 2004.

Om Atatürk Olympic Stadium

Atatürk Olympic Stadiu är, beläget i västra distriktet ?kitelli i Istanbul. Arenan är Turkiet största med en kapacitet på 74 753 sittplatser. Stadion uppkallades efter Mustafa Kemal Atatürk, Turkiets grundare och första president, och byggdes mellan 1999 och 2002. Ursprungligen konstruerades den för Turkiets misslyckade bud om att hålla de Olympiska Spelen 2008, som slutligen tilldelades Peking, Kina?.

Inte första CL-finalen som avgörs på den arenan

Atatürk Olympic Stadium hararrangeras flera stora fotbollsmatcher genom åren.Men den mest berömda är Champions League-finalen 2005, mellan Milan och Liverpool.

CL-finalen 2005 fick benämningen ”Miraklet i Istanbul”?, efter att Liverpool vänt 0-3 till 3-3 och vann sedan finalen efter en nervpirrande straffsparksläggning.

Efter 18 år av väntan kommer Champions League-finalen nu återigen tillbaka till Atatürk Olympic Stadium, och återigen är förväntningarna skyhöga.

Arenan skulle varit värd för finalen 2020 & 2021

Atatürk Olympic Stadium skulle ursprungligen stå värd för sin andra Champions League-final när Paris Saint-Germain och Bayern München skulle drabba samman 2020. Men på grund av COVID-19-pandemin i Europa sköts den finalen upp och senare kom att spelades på Estádio da Luz i Lissabon, Portugal. Atatürk Olympic Stadium var sedan schemalagd att istället vara värd för finalen 2021 mellan Manchester City och Chelsea. Men återigen sköts matchen upp och även denna gång spelades CL-finalen istället i Portugal, denna gång på Estádio do Dragão i Porto.

På grund av befarade oroligheter kring det turkiska valet så var det på tapeten att finalen återigen skulle flyttas från Atatürk Olympic Stadium. Men finalen mellan Manchester City och Inter kommer nu att bli av på arenan, trots allt.

City är storfavoriter i årets final

2004 så fick vi som sagt en historisk uppgörelse mellan Milan och Liverpool men ska vi tro spelbolagen så kommer vi inte att bjudas på en lika stor spänning denna gång. Manchester City är nämligen riktigt stora favoriter i finalen, till låga odds. Just nu är Nordcibet ett av spelbolagen som ger det bästa oddset på en seger till Manchester-laget men till låga 1.42 gånger pengarna. Motsvarande spel på italienska Inter är 6.70 hos spelbolaget.

Gå till Nordicbet

Förklaringen är ganska enkel. Manchester City är ett av de bästa klubblagen i Europa med en bred trupp med spetskvalitet på alla positioner. Medan Inter fick en gynnsam lottning genom slutspelet och undvek de större lagen på vägen mot finalen.

Då spelas Champions League-finalen 2023

Så boka in den 10 juni i era kalendrar och gör er redo för att bevittna ett av de största evenemangen inom fotbollen när Champions League-finalen äntligen återvänder till Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Det kommer bli en kväll för historieböckerna!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 31 maj, 2023