Champions League: Arsenal – Barcelona

Arsenal har ett bra hemmafacit mot Barcelona i Champions League men spelbolagen tror ändå att den spanska jätten utgår med seger i tisdagens första möte i åttondelsfinalen.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Sport
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):5,00 – 4,00 – 1,66
Att gå vidare (1-2):5,00 ? 1,16
Över/under 2,5 mål:1,61 – 2,15
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,61 – 2,15

Odds från betway >

I åttondelsfinalen mellan Arsenal och Barcelona så är det Barcelona med sin fruktade anfallsbesättning med Messi, Neymar och Suarez som är given favorit. Känslan är att det ska mycket till om Arsenal ska lyckas rubba Barcelona i denna åttondelsfinal.

Om nu Arsenal ska ha en möjlighet att avancera till kvartsfinalen, och besegra Barcelona, så är givetvis tisdagens första möte på hemmaplan av yttersta vikt.

Arsenal har bra hemmastatistik mot Barcelona

Hemma i London har dock Arsenal tidigare presterat när de verkligen behöver i Champions League. I de två tidigare mötena på hemmaplan mot Barcelona har Arsenal lyckats utgå med ett resultat som ger förhoppning inför returen. I åttondelsfinalen 2011 så vann man med 2-1 och i kvartsfinalen 2010 så fick man med sig ett 2-2 resultat, dock blev Arsenal besegrade i båda returerna åp Camp Nou.

Viktigt för Arsenal att hålla nollan

Med tanke på att bortamålen har varit väldigt betydelsefulla när man mött Barcelona tidigare så lär vara ett mer defensivt balanserat Arsenal vi kommer att få se på tisdagen. Att hålla nollan är av yttersta vikt då man vet att reutren på Camp Nou kommer att bli en otrolig tuff uppgift.

Tunga skador för Arsenal

Som vanligt är Arsenal tyngda av skador och man kommer att skans Gabriel, Rosicky, Wilshere och Santi Cazorla i detta möte, spelare man verkligen hade behövt. I Barcelona-lägret så är Arda Turan inte tillgänglig för spel medan Rafinha finns på skadelistan.

Barcelona stora oddsfavorit i denna åttondelsfinal

Trots att Arsenal inte förlorat mot Barcelona på engelsk mark, på de två matcher som spelats, så tror spelbolagen på ett trendbrott. Ett spel på att Barcelona vinner tisdagens möte ger låga 1,66 hos betway medans ett spel på en Arsenal-seger ger hela 5,00 gånger pengarna. Att Barcelona avancerar till kvartsfinalen ger låga 1,16 gånger pengarna.