Champions League: Arsenal – Bayern München

I kvällens åttondelsfinal i Champions League har vi ett stormöte mellan fjolårets finalist Bayern München och det engelska storlaget Arsenal. Och trots att Arsenal har hemmaplan i det första mötet är gästande Bayern favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Tv6
Livestream: Viaplay.se
Odds (1-X-2): 3,75 – 3,40 – 1,95 (betway)

En nagel i ögat för Arsenal, inför kvällens hemmamatch mot Bayern, är att man förlorade FA-cupmötet mot Championship-laget Blackburn i helgen. Dock vilade man flera startspelare men fortfarande är det en tung förlust för ett Arsenal som inte har mycket kvar att spela för denna säsong.

Åttondelsfinalen i Champions League mot Bayern München är Arsenals sista chans att bevis något denna säsong, nu när ligan är förlorad samt att man är ute ur ur både FA-cupen och Ligacupen. Kvällens hemmamatch mot Bayern i Champions League är nyckeln för ett vidare avancemang i turneringen och en förlust i dag och man kommer att ha en näst intill omöjligt uppgift i returen.

Bayern München har en bra säsong i ryggen och dominerar Bundesliga och leder ligan med hela 15 poäng före tvåan Borussia Dortmund. I Champions League-gruppspelet så tog man sig enkelt vidare och var en av de lag som gjorde flest mål under gruppspelet.

Med en bättre form och spelarmaterial, om man jämför med Arsenal, så är det mycket som talar för ett vidare avancemang för Bayern i denna åttondelsfinal.

Bayern favorit trots bortaplan

Tittar man på oddsen från spelbolagen är Bayern också klar favorit i kvällens möte mot Arsenal, trots bortaplan, till oddset 1,95 gånger pengarna hos betway. Men Arsenal är ändå ett storlag, som har varit med förr och oddset 3,75 gånger pengar för en vinst på hemmaplan är mycket intressant trots den sviktande formen.

Fler odds från spelbolagen inför detta möte hittar du nedan.