Champions League: Arsenal – Dinamo Zagreb

Under tisdagen står Arsenals öde på spel i Champions League när man tar emot Dinamo Zagreb. Ett skadeskjutet Arsenal med mängder av skador och sviktande form men trots det så tror spelbolagen på seger.

Matchstart: Tis 20:45
TV: Viasat fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,20 – 7,00 – 13,00
Över/under 2,5 mål:1,40 – 2,95
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,95 – 1,75

Odds från Mybet

Arsenals möjlighet att avancera till Champions League-slutspelet hänger på en skör tråd i grupp F. Inför tisdagens möte mot Dinamo Zagreb har Arsenal bara tagit tre poäng på de fyra spelade matcherna så här långt och ligger därmed sex poäng efter Olympiakos som för närvarande innehar andra platsen i gruppen. Med två omgångar kvar är det vinna eller försvinna som gäller för Arsenal.

Tre match utan seger för Arsenal

Arsenal går in i detta superviktiga möte med en tung period bakom sig. Man har tre raka matcher utan seger och senast i Champions League så åkte man på en förnedrande bortaförlust med 1-5 mot Bayern München och i Premier League så blev 1-2 borta mot West Bromwich i helgen.

Dinamo Zagreb har efter 1-2 mot Olympiakos, i Champions League, två raka segrar i den inhemska ligan.

Som vanligt ett skadedrabbat Arsenal

Som vanligt är det skadeproblem som spökar för Arsenal. Inför mötet mot Dinamo Zagreb så har man åtta spelare på skadelistan, som bland annat Aaron Ramsey, Theo Walcott, Jack Wilshere, Danny Welbeck med flera.

Hemmaplan ger Arsenal en stor fördel

Skador och en tung formkurva kan fälla Arsenals chanser att avancera. Det som dock talar till Arsenals fördel är hemmaplan, där man bland annat slog Bayern München tidigare under gruppspelet, men också att man givetvis har en bättre trupp än Dinamo Zagreb. Dock ska nämnas att Dinamo Zagreb vann mötet senast med 2-1 på hemmaplan.

Oddsen är på Arsenals sida

Kikar vi på oddsen inför tisdagens möte så talar de klart till Arsenals fördel. Bland annat så ger spelbolaget Mybet låga 1,20 på en seger till Arsenal och hela 13,00 gånger pengarna om Dinamo Zagreb återigen tar en överraskande seger mot Arsenal.