Champions League: Atletico Madrid – Barcelona

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Atletico Madrid ligger under med 1-2 inför onsdagens returen mot Barcelona i Champions League men kan göra som man gjorde för två år sedan och slå ut Barcelona om man vinner med 1-0. Kollar vi dock på oddsen är Barcelona klar favorit att avancera.

Matchstart: Onsdag 20:45
TV: TV3
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 3,40 – 3,50 – 2,25
Att gå vidare (1-2): 4,40 – 1,23
Över/under 2,5 mål: 2,08 – 1,78
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,84 – 1,94
Att Messi nätar: 2,50
Att Suarez nätar: 2,50
Att Messi nätar: 3,00

Odds från Unibet >

Det första mötet blev en mycket intressant historia. Atletico tog lite överraskande ledningen i den 25 minuten, genom Fernando Torres, och såg ut att få denna match precis där de ville. Allt kom att ändras i den 35 minuten då målskytten Torres istället blev en syndabock när han stod för en vårdslös eftersläng som belönades med hans andra gula kort och således blev han utvisad. Efter utvisningen så pressade Barcelona på och man fick till slut utdelning två gånger om genom Luis Suarez, först i den 63 minuten och sedan i den 74 minuten. Barcelona hade dock mängder med lägen att göra fler mål än så och Atletico Madrid kan vara nöjda med att bara ligga under med ett mål inför onsdagens retur.

Messi är favorit att näta trots måltorkan

Messi har haft en tung period. I mötet mot Atletico så stod han för en blek insats och kom inte till och det gjorde han inte i helgen när Barcelona förlorade borta mot Real Sociedad. Messi är nu inne i en svacka han inte varit på över fem år och gått mållös i hela 362 minuter. Men trots Messis måltorka så är oddsen hos Unibet ändå relativt låga på att han göra mål i onsdagens retur då man ger 2,50 gånger pengarna, ett mål som blir hans 500 i karriären. Unibet ger samma odds på att Suarez nätar i mötet till 2,50 gånger pengarna och ett spel på Neymar, som hade mängder av chanser i det första mötet,  som målgörare ger oddset 3,00 gånger pengarna.

Tung statistik talar till Barcelonas fördel

I och med segern för Barcelona i det första mötet innebär nu att katalanerna har nu sju raka segrar mot Atletico och åtta matcher utan förlust. Barcelona har även en tung statistik som visar att man i europaspel endast förlorat ett dubbelmöte två gånger efter seger i den första matchen, på 40 försök.

Dock är att Atletico det enda lag som har förhindrat Barcelona att nå en semifinal, under de senaste åtta säsongerna, när man för två år sedan skickade ut Barcelona ur kvartsfinalen efter 1-1 på Camp Nou och för att sedan vinna med 1-0 hemma på Vicente Calderon. Förutsättningarna är likartade inför denna retur och om Atletico upprepar bedriften med att vinna returen med 1-0 så är man vidare.

Barcelona är inne i en formsvacka

Barcelona är inne i en formsvacka ju nu. Bortsett från vinsten i det första mötet så har man tre raka matcher utan seger i La Liga och man är på väg att bjuda in både Real och Atletico i racet om ligatiteln, efter att ha haft en betryggande ledning.

Barcelona är klar favorit att ta sig vidare

Kikar vi på oddsen så tror dock spelbolagen ändå på att Barcelona går vidare till semifinalen. Och spelbolaget Unibet ger 2,25 gånger pengarna på att Barcelona vinner matchen och ännu lägre 1,23 gånger pengarna på att Barcelona går vidare. Ett spel på att Atletico vinner returen ger oddset 3,40 och hela 4,40 om man tar sig vidare till semifinalen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 april, 2016