Champions League: Atletico Madrid – Bayern München

Atletico Madrid tar emot Bayern München under onsdagens första möte iChampions League-semifinalen. Och trots att Atletico aldrig förlorat en semifinal hemma så är Bayern favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll, TV3
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 2,90 – 3,00 – 2,50
Att gå vidare (1-2): 2,37 – 1,53
Över/under 2,5 mål: 1,65 – 2,20
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,00 – 1,72

Odds från Ladbrokes >

Atletico Madrid ställdes återigen mot Barcelona i kvartsfinalen och precis som för två år sedan så gick Atletico segrande ur den bataljen, trots att man var uträknade på förhand. Den gången så bar det hela vägen till finalen, där man mötte Real, och frågan om det räcker lika långt denna gången när man nu ställs emot Bayern München i semifinalen.

Ett Bayern München som har ett otroligt starkt lag men som inte riktigt imponerat fullt ut under turneringen gång. I kvartsfinalen mot Benfica så vann Bayern det första mötet men med bara 1-0 och i returen så var det inte långt ifrån att Benfica kunde skickat ut det tyska storlaget men returen slutade till slut 2-2.

Frågan är nu om Bayern har vad som krävs för att luckra upp Atleticos starka defensiv, något som Barcelona in lyckades göra när det verkligen gällde i returmötet.

Två formstarka lag

Atletico har fått vittring om La Liga-titeln då man just nu ligger jämsides med Barcelona i toppen. Och Atletico har en riktigt imponerande form och med hemmavinsten mot Barcelona inräknat så har man fem raka segrar och med endast ett insläppt mål.

Bayern München är även de formstarka med fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. På de tre senaste matcherna har man sju gjorda mål och inga insläppta.

Bayern klar favorit

Trots att Atletico Madrid aldrig förlorat en semifinal på hemmaplan så talar oddsen till Bayerns fördel. Ett spel på Bayern inför tisdagens möte i Madrid ger oddset 2,50 medan ett spel på Atletico som vinnare ger 3,00 gånger pengarna hos Ladbrokes. Kikar vi på oddsen att avancera till finalen så håller spelbolaget Bayern som klar favorit till låga 1,53 gånger pengarna medan ett spel på Atletico ger oddset 2,37.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 april, 2016