Champions League: Barcelona – Bayern München

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

I onsdagens semifinal i Champions League så möts de spanska giganterna Barcelona och de tyska giganterna Bayern München på Camp Nou. En match som betyder oerhört mycket för båda lagen men kikar vi på oddsen är Barcelona given favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 1,70 – 3,85 – 5,20
Att gå vidare: 1,63 – 2,35

Odds från Unibet

Oddsen inför veckans andra semifinal i Barcelona är entydiga. Ett Barcelona i en galen form är stora favoriter hemma mot ett skadedrabbat Bayern München och i skrivandets stund ger ett spel på att Barcelona vinner det första mötet låga 1,70 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Bayern ger hela 5,20 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet. Barcelona är också klara favoriter att avancera till finalen till oddset 1,63 gånger pengarna.

Tung uppladdning för Bayern München

Bayern München har en tung period. Alla skador har tärt på laget och senast så förlorade man mot Bayer Leverkusen med 0-2 i Bundesliga, dock med reservbetonad elva, samt att man dessförinnan åkte ur den tyska cupen mot ärkerivalen Borussia Dortmund efter att man misslyckats kapitalt i den avgörande straffläggningen.

Skadorna gäckar fortfarande Bayern

Inför mötet mot Barcelona saknar Bayern fortfarande Franck Ribery, Holger Badstuber, David Alaba, Arjen Robben, Tom Starke och Sebastian Rode, flera startspelare som är oerhört viktiga för Bayerns offensiv. Det största avbräcket av alla är om Robert Lewandowski inte kommer till spel. Lewandowski skadade sig rejält mot Dortmund och fick bland annat både en hjärnskakning samt kindbenet brutet, därmed är hans medverkan i kväll oviss.

Guardiola är återigen tillbaka på Camp Nou

Pep Guardiola, som rönte många framgångar med Barcelona, har en otroligt svår uppgift när han åter är tillbaka på Camp Nou, och med skräck i blicken. Guardiola har långt ifrån övertygat, när det verkligen gäller, som tränare för ett Bayern som är på pappret ett av de bättre genom tiderna. Det har varit mycket hattande fram och tillbaka och man undrar fortfarande vad Guardiola letar efter i Bayerns spel. I fjol blev det respass med förkrossande 0-5 i semifinalen mot Real Madrid och det var Guardiola tyngsta förlust som tränare. Med en skadedrabbad trupp är förutsättningarna ännu sämre detta år och i kväll gäller det att hålla ned siffrorna för att fortfarande har en bra chans i returen hemma.

Barcelona i galen form

Om Bayern Münchens uppladdning inför detta möte varit tungt är det natt och dag mot vad ett formtoppande Barcelona presterat den senaste tiden. Barcelona är fortfarande inne i ett stim och av bara farten så krossade man Cordoba med 8-0 senast och innan dess var det Getafe som fick en känga med 6-0 i La Liga. Firman Neymar, Lionel Messi och Luis Suarez fortsätter att övertyga i offensiven och på Camp Nou kommer man inte hålla tillbaka trots att Bayern München gästar.

Barcelona otroligt hemmastarka

Oddsen talar, som tidigare nämnt, för en säker Barcelona-seger och det är inte så konstigt med tanke på förutsättningarna. I Champions League har Barcelona ett oerhört bra hemmafacit och inte förlorat en match på hemmaplan denna säsong och har 25 hemmavinster på de 32 senaste matcherna. Dock kom den senaste hemmaförlusten i Champions League mot just Bayern München, i semifinalen 2013, men då var förutsättningarna helt annorlunda och Bayern München var i ett helt annat slag och utan de skador man har idag.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 maj, 2015