Champions League: Bayern München – Barcelona

I dag möts två av klubbfotbollens stora giganter när Bayern München tar emot Barcelona hemma på Allianz Arena, i det första mötet av två i Champions League-semifinalen. Kollar man på oddsen inför giganternas kamp så är det Bayern München som favoriseras av spelbolagen i det första mötet.

Matchstart: 20:45
TV: Tv6
Livestream: Viaplay ? tv/film i 1 månad gratis!
Odds (1-X-2): 2,15 – 3,30 – 3,40 (William Hill)

Andra intressanta spel

Barcelona vidare till final: 1,67
Messi gör mål: 1,91
Messi gör mål och Barcelona vinner: 4,00

Mario Gomez gör mål: 2,00
Bayern München vidare till final: 2,10

Över 2,5 mål: 1,73
Under 2,5 mål: 2,00

Oddsen är hämtade från William Hill

Lionel Messi tillbaka

Den stora nyheten i Barcelonalägret är att Lionel Messi är tillbaka i truppen och sägs vara återställd vilket innebär att han med alla sannolikhet kommer att starta matchen mot Bayern München i kväll. Det lilla inhopp Messi gjorde mot PSG visade vara mycket betydelsefullt och avgörande i slutändan. Så det är ett stort plus för Barcelona att han återigen är på benen och kan spela till 100%. Dock har Barcelona fortfarande mittbackarna Javier Mascherano och Carles Puyol på skadelistan, vilket är självfallet är stora avbräck för Barcelonas defensiv.

Mario Mandzukic avstängd

Bayern München kommer att få klara sig utan både mittfältaren Toni Kroos som är skadad samt den avstängde anfallaren Mario Mandzukic. Även fast Mandzukic har gjort succé denna säsong så har Bayern en stark bänk att luta sig tillbaka på och det är ingen som tvivlar på att Mario Gomez eller eventuellt Claudio Pizarro är värdiga ersättare.

Vilket lag kommer att föra spelet?

Det kommer som sagt att bli en giganternas kamp mellan två lag som gärna vill hålla i bollen och föra spelet. Eftersom Barcelona spelar som det alltid spelar, är det sannolikt att det är Bayern München som kommer att anpassa sig och istället satsa på kontringar. Oavsett är det två offensiva lag som möts och det kommer att bli en underhållande möte att vänta.

Bayern klar favorit att vinna kvällens möte

Kollar man på oddsen inför kvällens möte är det Bayern som favoriseras av spelbolagen och bland annat så ger William Hill 2,15 gånger pengarna om tyskarna vinner kvällens möte. Motsvarande spel på Barcelona ger hela 3,40 gånger pengarna, och det är inte så ofta som Barcelona är så uträknade av spelbolagen.

Barcelona är dock favorit att avancera till finalen

Kollar man dock på oddsen över två möten så är det faktiskt Barcelona som är favorit. Ett spel på Barcelona som finallag ger 1,67 gånger pengarna och ett spel på Bayern 2,10 gånger pengarna hos William Hill.