Champions League: Bayern München – Manchester City

Kvällens stormatch i Champions League är ingen tvekan Bayern München som tar emot Manchester City på Allianz Arena. Lagen mötes även i gruppspelet förra säsongen med en seger vardera men i kväll är Bayern klar favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Sport
Odds (1-X-2): 1,70 – 3,60 – 5,00

Gå till William Hill för att betta

Det är en ritkig höjdarmatch vi har framför oss i kvällens Champions League-omgång när de tyska mästarna Bayern München tar emot den engelska mästarlaget Manchester City. Det är andra säsong i rad som de båda hamnar i samma grupp och förra säsongen tog de en skalp vardera och på bortaplan dessutom.

Dags för revansch efter förra säsongens förnedring i semifinalen

Bayern München, och framförallt den nya tränaren Pep Guardiola, har mycket att bevisa efter förra säsongen debacle i semifinalen mot Real Madrid då man blev utspelat och föll med totalt 0-5 över två matcher. Så att starta denna säsong med en seger mot största rivalen i denna grupp vore en rejäl boost för laget.

Skadedrabbat Bayern

Det är dock ett skadedrabbat Bayern som går in i kvällens match med hea sex spelare på skadelistan och med en Arjen Robben med som fortfarande är ett frågetecken. Det som dock är positivt är att Franck Ribéry är tillbaka efter en tids skadefrånvaro och nätade dessutom i helgens comeback.

Bayern har bra hemmastatistik mot engelskt motstånd

Kikar vi på statistik från UEFA så visar de att Citys seger förra säsongen var ett undantag då man endast har tre förluster mot engelskt motstånd på 20 spelade hemmamatcher.

1,70 på att Bayern vinner i kväll

Bayern är given favorit att vinna i kväll till 1,70 gånger pengarna hos spelbolaget William Hill. Skulle City återigen klara av a att slå Bayern på bortaplan ger ett spel hela 5,00 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 september, 2014