Champions League: Chelsea – Atlético Madrid

Efter 0-0 i det första mötet ska det i kväll avgöras om det blir Chelsea eller Atlético Madrid som möter Real Madrid i Champions League-finalen. Hemma på Stamford Bridge är Chelsea oerhört starka och tittar vi på oddsen så talar de för en seger till Londonlaget, trots skadeläget.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 2,25 – 3,20 – 3,25
Att gå vidare: 1,90 – 1,90
Odds från Unibet

Chelsea och Alteico Madrid är två lag med välorganiserad defensiv, vilket vi inte minst såg i det första mötet som slutade 0-0 och som inte direkt var någon de mest underhållande matcher man har sett i en Champions League-semifinal. På hemmaplan hade Atlético pressen på sig att skapa målchanser men mot ett Chelsea som backade hem och bara ville städa av matchen var det oerhört svårt. Spanjorerna fick dock några chanser i andra halvlek men det ville sig inte och matchen slutade som sagt 0-0 vilket bäddar för en oerhört spännande retur i kväll.

Många skador och avstängningar för Chelsea

I det första mötet fick Chelsea göra en del ändringar under matchens gång eftersom målvakten Petr Cech och mittbacksklippan John Terry båda gick ut skadade. Vad som är klart inför kvällens match är att Cech inte kommer att stå mellan stolparna men ännu är det osäkert om Terry kommer att vara tillbaka i backlinjen. I Chelsea är det också osäkert om deras främsta anfallare Samuel Eto’o samt om den viktiga mittfältaren Eden Hazard kommer att kunna delta på grund av skador. Vad som är än värre för Chelsea är att både Frank Lampard och John Obi Mikel båda är avstängda i denna match.

I Atlético Madrid Gabi har man endast Arda Turan på skadelistan, och som kan komma att missa kvällens retur, samt att lagkaptenen Gabi är avstängd vilket givetvis är ett avbräck.

Tuff uppgift för Atlético på Stamford Bridge

Att slå Chelsea hemma på Stamford Bridge är ingen enkel uppgift och det är få lag genom åren som har klarat den uppgiften, fråga bara PSG som förlorade med 2-0 i kvartsfinalsreturen i London. Men med tanke på skadeläget i Chelsea har Atlético ändå en relativt god chans och jämför man de två lagen så har spanjorerna definitivt en bättre offensiv med framförallt anfallaren och målsprutan Diego Costa som verkligen kan göra den stora skillnaden när han har en bra dag på jobbet. Samtidigt har Chelsea knappt några anfallare av högre rang att förlita sig på men en skicklig tränaren och taktiker i José Mourinho som har trollat med knäna i liknande situationer tidigare.

Chelsea är knapp oddsfavorit

Oddsen talar för en Chelseaseger och spelbolaget Unibet ger 2,25 gånger pengarna på en seger till hemmalaget i kväll samt 3,25 gånger pengarna om gästande Atlético Madrid vinner under ordinarie matchtid.

Dock kommer det att bli en riktig tuff match och skulle det bli så att de två defensivt inriktade lagen tar denna match till ett oavgjort resultat, 1-1 eller fler mål, är det Atlético som går vidare. Därmed ger Unibet samma jämna odds, det vill säga 1,90 gånger pengarna, oavsett om det blir Chelsea eller Ateltico som går vidare till finalen.