Champions League: Chelsea – PSG

Trots att PSG aldrig vunnit borta mot Chelsea så är man spelbolagens favorit när åttondelsreturen ska spelas på Stamford Bridge i Champions League. Och med en 2-1 med sig är PSG också stor favorit att gå vidare.

Matchstart: Onsdag 20:45
TV: Viasat fotboll, TV3
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,85 – 3,40 – 2,55
Att gå vidare (1-2):2,95 – 1,42
Över/under 2,5 mål:2,12 – 1,75
Att båda lagen gör mål ja/nej:1,91 – 1,87

Odds från Unibet >

På onsdagen är det dags för ett av de hetaste åttondelsreturerna i Champions League när Chelsea tar emot PSG på Stamford Bridge. Det första mötet i Paris blev lika intressant och tät som vi hade förväntat oss med en viss fördel till PSG som stundtals pressade Chelsea och vann till slut med 2-1.

Skadedrabbat Chelsea

Precis som i det första mötet mot PSG så hämmas Chelsea av en del skador. Mittbackarna Kurt Zouma och John Terry ser ut att även missa onsdagens retur, vilket givetvis är tunga avbräck. Chelsea dessutom en del frågetacken på offensiva spelare som Diego Costa och Pedro, vilket inte gör saken bättre för ett Chelsea som måste satsa på att göra mål.

Lagens form är i stort sett densamma

Chelsea har haft en säsong med mycket upp och ned men har tagit välbehövliga segrar efter förlusten i det första mötet mot PSG. PSG trummar på som vanligt och även om man förlorade mot Lyon i ligan så ska man nog inte dra för stor växlar av det, då man har i stort sett säkrat ligasegern och har nu fullt fokus på Champions League. Det märks att båda lagen har fokus på denna retur med oavgjorda matcher i helgen som resultat.

Chelsea går vidare vid 1-0

Det finns dock en del som talar till Chelsea fördel inför denna retur. På hemmaplan har man aldrig förlorat mot PSG och med bortamålet från det första mötet så räcker med att vinna med 1-0 för att gå vidare. PSG har dock en stark offensiv och skulle Chelsea släppa in en boll så måste man göra minst två för att kunna ta sig vidare.

PSG klar favorit att gå vidare

Kikar vi på oddsen inför matchen så är de oerhört jämna. Dock håller spelbolaget Unibet PSG som knappa favorit till oddset 2,55 mot ett spel på Chelsea som ger 2,85 gånger pengarna. Det innebär också att PSG är favorit att gå vidare till kvartsfinalen och till låga 1,42 gånger pengarna.