Champions League damer: Wolfsburg – Lyon

I kväll ska damernas final spelas i Champions League. Möts Gör Wolfsburg och Lyon och oddsen talar för en säker seger till det franska laget som har en imponerande säsong bakom sig.

Matchstart: 18:00
TV: EuroSport

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 4,75 – 3,60 – 1,70
Att vinna (1-2): 3,60 – 1,28
Över/under 2,5 mål: 1,90 – 1,85
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,85 – 1,90

Odds från Ladbrokes >

Lyon har en imponerande säsong i ryggen

På förhand är Lyon den klara favoriten i denna final. Ett spel på Lyon, med svenskan Lotta Schelin i spetsen, ger i just nu oddset 1,70 gånger pengarna hos Ladbrokes. Och det är inga konstigheter att spelbolaget håller Lyon som favorit då man har plöjt igenom turneringen med en förkrossande 35-2 i målskillnad och i semifinalen mot fjolårsfinalisten PSG så vann man med totalt 8-0. Lyon går in i denna final med 48 raka tävlingsmatcher utan förlust, med en ligaseger och en cupseger i bagaget. Lyon har nu siktet på att ta revansch mot Wolfsburg efter den snöplig finalförlusten, med 0-1, mot tyskorna för tre år sedan.

Wolfsburg vann över de regerande mästarna Frankfurt i semifinalen

Wolfsburg har kanske inte en lika imponerande målskörd som Lyon men en målskillnad på 18-2, på de fyra spelade matcherna, är inte fy skam det heller. I semifinalen så slog man dessutom ut Frankfurt med klara 4-1, vilket givetvis är ett styrkebesked. Det som dock kommer att hämma Wolfsburg i denna semifinal är att man saknar lagets bästa målskytt i denna turnering norskan Caroline Graham Hansen som är skadad, ett avbräck som är oerhört tungt. Kikar vi på oddsen så tror inte spelbolagen att Wolfsburg kommer att återupprepa segern från 2013, då lagen möttes i finalen, och Ladbrokes ger hela 4,75 gånger pengarna vid en seger.

Intressant statistik inför damernas Champions League-final

Intressant statistik att känna till är att fem av sex senaste finalerna i damernas Champions League har tidigare spelats mellan ett franskt och ett tyskt lag. Av dessa fem finaler har det blivit tre tyska vinster, varav två för Wolfsburg, och två franska vinster, varav två för Lyon. I de fem finalerna har det heller aldrig blivit mer än två mål totalt.

Match i matchen mellan Fischer och Schelin

En match i matchen är mötet mellan de två svenskorna Nilla Fischer, som är lagkapten och mittback för Wolfsburg, och anfallaren Lotta Schelin i Lyon. Schelin gör dessutom sin sista match för Lyon och vill säkerligen göra ett avtryck i sin sista insats för klubben och vad vore bättre än att göra det i denna final.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 maj, 2016