Champions League: Dortmund – Juventus

I kväll är Dortmund favorit när man tar emot Juventus i Champions League. Juventus leder med 2-1 efter det första mötet och trots att tyskarna är favoriter att vinna kvällen retur pekar oddsen på att Juventus tar sig vidare. 

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Sport
Odds (1-X-2): 2,20 – 3,40 – 3,45
Att gå vidare (1-2): 2,52 – 1,53

Odds på matchen från Unibet

Det var en fröjdig match vi fick följa mellan Juventus och Dortmund i det första mötet i åttondelsfinalen. Båda lagen visade att de ville gå framåt och det var hemmalaget Juventus som tog ledningen på en omställning i den 13 minuten, när Carlos Tevez kunde ta tillvara på en retur. Dortmund fick kvitteringen till skänks när mittbacken Giorgio Chiellini halkade med bollen och Marco Reus gjorde inget misstag när han blev helt ensam mot målvakten Gianluigi Buffon. Juventus skulle dock gå segrande ur detta möte och slutresultatet 2-1 fastställdes innan pausvila, då Alvaro Morata avslutade ett fint anfall med att enkelt stöta in bollen bakom Roman Weidenfeller.

Resultatet 1-2 är långt ifrån någon katastrof för Dortmund som har alla chanser att vända detta möte på hemmaplan. Juventus duktiga på att försvara sig och kommer antagligen inte gå fram lika offensivt som på hemmaplan och att luckra upp Juventus försvar kommer att bli den stora uppgiften för Dortmund i kväll.

Båda lagen med bra form

Ser vi till lagens form så är det svårt att sätta fingret på vilken av dessa två som egentligen är i bättre slag. Juventus har två raka segrar med sig inför kvällens match men Dortmund har sedan förlusten mot Juventus tagit två segrar och har två oavgjorda matcher med sig, och har samtidigt tagit stora kliv upp i Bundesliga-tabellen.

Juventus dras med en del skador och kommer att sakna bland annat Martin Caceres och Kwadwo Asamoah samt att det fortfarande är oklart om lagets härförare Andrea Pirlo kan delta i kväll. Dortmund kommer att sakna Kevin Grosskreutz och Lukasz Piszczek, som båda är skadade.

Dortmund favorit i kväll – men Juventus är favorit att gå vidare

Med ett bortamål med sig räcker det för Dortmund att vinna med 1-0 för att ta sig vidare. Kikar vi på oddsen är Dortmund också favorit att vinna i kväll till 2,20 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet. Ett spel på att Juventus vinner matchen, och således tar sig vidare till kvartsfinal, ger oddset 3,45 gånger pengarna.

Trots att Dortmund är favorit att vinna kvällens retur så tror inte Unibet att det kommer att räcka för att gå vidare till kvartsfinalen och istället ger man låga 1,53 gånger pengarna på att Juventus går vidare.