Champions League: Dortmund – Napoli

I dagens omgång av Champions League tar fjolårsfinalisten Borussia Dortmund emot Napoli i ett oerhört viktigt möte i grupp F. Kollar man på oddsen är hemmalaget Dortmund klar favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay ? TV+Film 1 mån för 0:-
Odds (1-X-2): 1,57 – 3,75 – 6,00 (William Hill)

Två raka hemmaförluster för Dortmund

Det annars så säkra hemmalaget Dortmund har åkt på två svidande förluster den senaste tiden hemma på Signal Iduna Park (Westfalenstadion). Först i Champions League-gruppspelet då man förlorade mot Arsenal med 0-1 men framförallt helgens toppmöte i Bundesliga mot rivalen Bayern München med hela 0-3.

Ett skadedrabbat Dortmund

Med många skador i truppen, framförallt på backsidan, är det ett skadeskjutet Dortmund som måste ta sina sista andetag för att fortfarande vara kvar i Champions League. Inte bara är den ordinarie backbesättning skadade, förutom en matchotränad Lukasz Piszczek, dessutom får inte nyförvärvet Manuel Friedrich, som var med i helgens möte mot Bayern München, delta eftersom han inte är anmäld till turneringen. Så fortfarande råder det ett stort frågetecken kring Dortmunds defensiva kapacitet inför kvällens möte.

Napoli vann med 2-1 hemma

Napoli vann det senaste mötet på hemmaplan i gruppspelet med 2-1 och kan kryssa för att i stort sätt säkra ett avancemang.

Dortmund har kniven mot strupen

I kväll gäller det för Dortmund att ladda om efter den senaste tidens backslag. Kvällens Champions League-möte mot Napoli är helt avgörande för tyskarnas framtid i turneringen. Förlust i kväll innebär att fjolårsfinalisten inte längre har någon möjlighet att ta sig vidare, om nu inte även Arsenal mot all förmodan skulle förlora mot gruppens jumbo Marseille.

Låga odds på en hemmaseger – trots allt

Dortmund är dock klar favorit att vinna mötet till det låga oddset 1,57 gånger pengarna hos William Hill. Och trots Dormunds alla skador och helgens nederlag ger spelbolaget höga 6,00 för en bortaseger till Napoli.

Flera viktiga möten i kvällens Champions League

Det är inte bara mötet mellan Dortmund och Napoli som är helt avgörande i kväll. Inför den näst sista gruppspelsomgången är det många grupper som har avgörande möten i kväll.

Alla matcher hittar du i vår oddsjämförelse

I grupp H är Barcelona helt klara för avancemang men fortfarande är det mycket osäkert vilket lag som tar hand om den andra platsen i gruppen och det står mellan Milan, Ajax och Celtic. Det lag som inte tar poäng i kväll har inte heller någon möjlighet att gå vidare.

Ett liknande scenario är det i grupp G men som läget ser ut nu blir det en uppgörelse mellan Porto och Zenit om andra platsen i gruppen, eftersom Atletico Madrid redan är klara för avancemang.

I kvällens sista grupp, grupp E, är det Chelsea som har tagit ett fast grepp om fösta platsen och bakom det engelska storlaget jagar Schalke 04 och Basel.

Tabellerna och grupperna i Champions League

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 november, 2013