Champions League: Dortmund – Real Madrid

Champions League-finalisten från i fjol Borussia Dortmund har ett tufft läge i kvällens kvartsfinalretur mot Real Madrid och måste i kväll vända ett 0-3 underläge. Det är inte mycket som talar för att Dortmund kommer att kunna vända detta och oddsen talar också till Reals fördel.

Matchstart: 20:45
TV: Tv6
Odds (1-X-2):  3,00 – 2,80 – 2,38 (William Hill)

Efter en tung förlust i det första mötet måste nu Borussia Dortmund vända ett 0-3 underläge mot självaste Real Madrid. Men på hemmaplan är det givetvis en helt annan match som väntar och kan man gå in med samma självförtroende som i fjol så kan man givetvis vända detta.

Fortsatta skador för Dortmund

Det som talar emot Dortmund är skadorna i backlinjen och med tanke på Reals starka offensiv är detta lagets svaga punkt. Offensivt så får Dortmund tillbaka Robert Lewandowski men samtidigt så förlorar man Marco Reus, som är avstängd, och som är minst lika viktig som Lewandowski i det offensiva spelet.

Ronaldo kan missa mötet

Real Madrid har fortfarande en del skador i truppen på bland annat Marcelo, Arbeloa samt Khedira, men dessa tre saknades också i det första mötet och kommer därmed inte att göra någon större skillnad för utfallet i kväll. Den spelare som det däremot ryktas om är storstjärnan Christiano Ronaldo som kan tvingas stå över kvällens match. Skadan tvingade Ronaldo att avstå helgens möte i La Liga och utan honom så tappar givetvis Real en del av sin offensiv, även om det finns mycket av den varan.

Real stor favorit att avancera till semifinal

Med eller utan Ronaldo ska inte Real tappa 3-0 ledningen och William Hill håller också spanjorerna som knappa favoriter att vinna kvällens retur till oddset 2,38 gånger pengarna. Ett spel på hemmalaget Dortmund ger 3,00 gånger pengarna. Ett spel på ett vidare avancemang för Real ger otroligt låga 1,01 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 april, 2014