Champions League: FC Barcelona – AC Milan

Inför dagens åttondelsretur i Champions League har AC Milan med sig två måls övertag när de gästar Barcelona i kväll. Men det kommer bli tufft för Milan om man kollar på oddsen från spelbolagen som ger Barcelona en klar fördel på hemmaplan.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat fotboll
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 1,33 –  9,00 – 5,00 (William Hill)

Trots att Milan går in i detta möte med ett stort övertag efter 2-0 det första mötet vilket innebär att Barcelona måste göra det inget annat lag tidigare gjort under ett slutspel och vända ett så stort underläge.

Barcelona har en tung period bakom sig med bland annat två tunga förluster mot Real Madrid. Dock har man med sig en 2-0 vinst mot Deportivo La Coruna efter helgens möte i La Liga. Glädjande för Barcelona är att mittfältaren Xavi Hernández är tillbaka efter en skada.

Tunga avbräck för Milan

Milan har Pazzini och Kevin-Prince Boateng på skadelistan samt att det fortfarande är osäkert om mittbacken Philippe Mexès kommer att starta i denna matcher. Stora avbräck för milan. Dessutom har man Nigel de Jong som är långtidsskadad.

Barcelona väntas vinna dagens möte – men räcker det?

Dagens möte kommer att bli en helt annan match än i bortamötet i Milano, då Barcelona knappt hade en riktigt bra målchans. Dessutom så verkar det som att Messi visa tecken på att formen är på väg tillbaka efter målet mot Deportivo, vilket bådar gott. Spelbolaget William Hill tror också på en seger till Barcelona i detta möte och ger oddset 1,30 gånger pengarna om de leder innan halvtid. Frågan är bara med hur mycket.

Milan favorit att avancera till kvartsfinalen

Gör Milan ett mål måste Barcelona göra minst fyra mål för att ta sig vidare. Milan är också favorit att gå vidare till semifinalen till oddset 1,67 gånger pengarna hos William Hill. Motsvarande spel på Barcelona ger 2,10 gångar pengarna.

Se matchen i Viasat Fotboll eller livestream hos Viaplay

Även om oddsen talar till Milans fördel är det mycket som talar för att Barcelona går vidare från detta möte. Spännande kommer det att bli och ett möte man absolut inte får missa! Matchstart är klockan 20:45 och kommer att sända i Visat Fotboll samt på Viaplay.se.