Champions League: Inför Arsenal – Barcelona

Veckans andra stormatch i Champions League står mellan Arsenal och Barcelona. Förra året blev Arsenal nästan förnedrade av Barcelona. Men med hemmaplan i första mötet kan de försöka pressa ett svårslaget Barcelona.

Det kommer att bli en jämn match lagen emellan. Båda är passningsskickliga och gillar offensivt spel. Oddsen talar till Barcelonas fördel trots att Arsenal spelar på hemmaplan och har statistiken på sin sida.

Om du är intresserad kan du se matchen live.

Statistiken talar till Arsenals fördel

Trots det dystra läget för Arsenal och Barcelonas framgångar så har inte Arsenal förlorat en hemma match mot utländskt motstånd sen 2003. Totalt handlar det om 38 matcher. Barcelona har inte bra statistik, när det gäller bortamatcher på engelsk mark. Av tre matcher har de aldrig vunnit samtidigt som Arsenal har gjort mål i varje möte mot Barcelona.

Men Arsenal är skadedrabbat och en av deras viktigast spelare, Semir Nasri är skadad och kan missa mötet. Arsenal har en del skador samtidigt som Barcelona kan ställa upp med en ordinarie trupp. Det bådar inte gott för Arsenal.

Barcelona är mycket starka denna säsong

Statistiken talar ändå för att matchen kommer att bli jämn och målsnål. Men om man ska de till verkligheten är Barcelona en målspruta, med Lionel Messi i rodret. Messi ligger tvåa i turneringens skytteliga på sex mål och har producerat många mål i den spanska ligan.

Barcelona gjorde inte inte en bra match senast mot Sporting Gijon, och fick med sig ett lika resultat. Bortsett från den senaste matchen har Barcelona en makalös säsong med sig. De har endast förlorat en match och har en målskillnad på 59 mål. Det är ett offensivt lag som har lyckats få in 71 baljor, samtidigt som de har endast släppt in 12 mål.

Arsenal kommer troligen att satsa framåt för Barcelona är väldigt starka på hemmaplan, där senaste mötet slutade 4-1, i fjol. Men Barcelonas kontringsspel kan bli förödande, med många snabba och skickliga anfallare. Vi har en böljande match framför oss med troligen, och förhoppningsvis, många mål.

Arsenals fem senaste matcher
Arsenal – Wolverhampton 2 – 0
Newcastle – Arsenal 4 – 4
Arsenal – Everton 2 – 1
Arsenal – Wigan 3 – 0
West Ham – Arsenal 0 – 3

Barcelonas fem senaste matcher
Sporting Gijon – Barcelona 1 – 1
Barcelona – Atlético Madrid 3 – 0
Hércules – Barcelona 0 – 3
Barcelona – Racing Santander 3 – 0
Barcelona – Malaga 4 – 1