Champions League: Inför FC Shakhtar Donetsk – AS Roma

I skuggan av Barcelona mot Arsenal spelas även en anna intressant match, Shakhtar Donetsk mot Roma. Shakhtar vann lite överraskande, med 2-3, i Italien och nu är det upp till Roma att visa initiativ. Eftersom Shakhtar aldrig gått vidare till kvartsfinal i Champions League tidigare var Roma en favorit att ta hem detta. Men nu ser oddsen annorlunda ut. Det bästa oddset för en vinst till Shakhtar är 1.95 och för Roma 4.00 gånger pengarna.

Roma vann senast en stabil bortamatch mot Lecce, men utan att imponera. Shakhtar Donetsk har gjort en bra Champions League säsong och kan absolut ta hem detta möte. På hemmaplan kan Roma få det väldigt svårt att vinna och inte nog med det, de måste göra minst två mål för att ta sig vidare. Räkna med att Shakhtar kommer att streta emot och kämpa för att ta sig till kvartsfinal, den först någonsin i Champions League.

Oddsen talar för Shakhtars fördel med 1.95 mot 4.00 för en vinst till Arsenal. Ett lika resultat ger 3.60 gånger pengarna.

Gula kort
Roma: Simone Perrotta, Marco Cassetti (avstängd), Jérémy Menez (avstängd)
Shakhtar Donetsk: Andriy Pyatov, Luiz Adriano, Dmytro Chygrynskiy, Yaroslav Rakitskiy

Se FC Shakhtar Donetsk – AS Roma live direkt i din dator.

Shakhtar Donetsk fem senaste matcher
PFC Sevastopol – Shakhtar Donetsk 0 – 1
Roma – Shakhtar Donetsk 2 – 3
Shakhtar Donetsk – Braga 2 – 0
Shakhtar Donetsk – Arsenal Kyiv 4 – 0
Partizan Belgrad – Shakhtar Donetsk 0 – 3

Romas fem senaste matcher
Lecce – Roma 1 – 2
Roma – Parma 2 – 2
Bologna – Roma 0 – 1
Genoa – Roma 4 – 3
Roma – Shakhtar Donetsk 2 – 3

Mer statistik kring FC Shakhtar Donetsk – AS Roma

Se fler odds och intressanta spel från alla spelbolagen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 mars, 2011