Champions League: Inför Inter – Bayern München

De regerande mästarna Inter tar emot förra årets tvåa Bayern München. Det stämmer i åttondelsfinalen så möts förra årets finallag. Det kommer att bli en tuff match med mycket prestige. Bayern München, som inte gått bra i årets liga, vill ta revansch för finalen. Inter behöver också en revansch med tanke på den tröga säsongen i Serie A.

Inter har varit i brygga under årets säsong i Serie A. Många väntade sig att Inter skulle slåss om guldet i ligan, men så har det inte blivit. Det började trögt var lågnt ner i tabellen i början av säsongen, de har nu gått starkt den senaste tiden och ligger nu 8 poäng efter AC Milan. Inter kommer vill nog ta lite revansch för att visa, speciellt för sina fans, att de är ett lag att räkna med i år. Inter har ett bra lag med många bra spelare och laget ser inte mycket annorlunda ut jämfört med finalen förra året.

Bayern München har som Inter, ett fortsatt starkt lag. Men i ligan går de som vanligt inte speciellt bra. Men de har absolut kapaciteten att rubba Inter och det kommer att bli en väldigt spännande match. Inter kommer troligen att spela ett offensivt spel medan Bayern backar hem. Men ett varnande finger för Bayerns kontringar med Arjen Robben och Franck Ribery

Matchen spelas ikväll 23/2 klockan 20:45 och du kan se den i Viasat Fotboll och Viasat HD.

Se Inter – Bayern München live

Skador

Inter har skador på viktiga spelare som Dejan Stankovic och Diego Milito som gjorde 2 mål Champions League-finalen förra omgången. Även Iván Córdoba är skadad och kommer inte kunna spela mot Bayern. För Bayern München Ivica Olic skadad och kommer att vara borta från spela hela säsongen. Det är även ett frågetecken kring målvakten Thomas Krafts och om han kommer att kunna spela.

Gula kort

Inter: Lucio, Cristian Chivu
Bayern München: Mario Gomez, Toni Kroos, Danijel Pranjic

Inters senaste fem matcher
Inter – Cagliari 1 – 0
Fiorentina – Inter 1 – 2
Juventus – Inter 1 – 0
Inter – Roma 5 – 3
Bari – Inter 0 – 3

Bayern München senaste fem matcher
Fsv Mainz – Bayern München 1 – 3
Bayern München – Hoffenheim 4 – 0
FC Köln – Bayern München 3 – 2
Werder Bremen – Bayern München 1 – 3
Bayern München – Kaiserslautern 5 – 1

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 23 februari, 2011