Champions League: Inför Lyon – Real Madrid

Lyon får kämpa i ligan för att hålla sig kvar i toppen. Ikväll får de ta emot Real Madrid hemma och det kommer att bli en tuff kamp för Lyon. Förra året slog Lyon ut just Real Madrid och det var lite av en skräll.

Att möta Real Madrid kommer bli en tuff utmaning för Lyon. Lyon kommer troligen att få kämpa till sista droppen för att stå emot Real Madrids offensive. Även fast Lyon inte längre är det bästa laget i ligan är det fortfarande ett storlag och troligtvis kommer de höja sig när det väl gäller.

Real Madrid går som tåget och har med nyförvärven en fruktad offensive ledd av Christiano Ronaldo. Det är inte samma lag som Lyon slog ut i fjol. En mer sammanspelat lag med många offensiva alternativ, så väl som med defensiva spelare av klass som Xabi Alonso och Sami Khedira. José Mourinho har en tradition av att lyckas när det gäller Champions League och med ett helt nytt lag kan Real Madrid ta igen vad man misslyckades med förra året.

Matchen spelas ikväll 22/2 klockan 20:45 och du kan se den i kanal 10.

Se Lyon – Real Madrid live

Skador

Argentinaren, och den så viktiga anfallaren för Lyon, Lisandro López är skadad. Det är ett stort avbräck för Lyon. För Real Madrid är Gonzalo Higuaín långtidsskadad men har fått tillbaka Kaka.

Gula kort

Lyons: Dejan Lovren, Michel Bastos
Real Madrid: Cristiano Ronaldo, Raúl Albiol

Lyons senaste fem matcher
Lyon – Nancy 4 – 0
Saint Etienne – Lyon 1 – 4
Lyon – Bordeaux 0 – 0
Valenciennes – Lyon 2 – 1
Lyon – Lorient 3 – 0

Real Madrids senaste fem matcher
Real Madrid – Levante 2 – 0
Espanyol – Real Madrid 0 – 1
Real Madrid – Real Sociedad 4 – 1
Osasuna – Real Madrid 1 – 0
Real Madrid – Mallorca 1 – 0

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 februari, 2011