Champions League: Inför Marseille – Manchester United

Manchester United gästar Marseille ikväll och med ett skadedrabbat lag. Marseille är starka hemma och lyckades slå Chelsea med 1-0 på hemmaplan i gruppspelet. Nu får de ta emot ett nytt engelskt storlag och frågan är om de kan stå emot denna gång också. Manchester United har visserligen skador, men mönstrar fortfarande en trupp med klass-spelare på varje position.

Manchester United har ett bra facit mot franska lag. Med 9 vinster och 5 oavgjorda på 15 matcher, så Marseille har ett tufft jobb framför sig. Uniteds tränare, Alex Ferguson, säger att de är nöjda med ett oavgjort resultat och att de sedan kan avgöra på hemmaplan. Med tanke på de skador United har, samt att de spelar på bortaplan, gör troligen att United inte kommer att gå för fullt. Ett troligt scenario är att United kommer ha ett stort bollinnehav med ett minimalt risktagande.

Marseille saknar också spelare, främst på anfallsfronten. Framförallt är det den franska landslagsspelaren André-Pierre Gignac som saknas. Marseille är inte i åttondelsfinalen i Champions League av en slump och har haft ett bra spel. De lär kämpa och försöka sätta press på United. Men en trolig utgång är 0-0 eller uddamålsseger för United.

United är duktiga på att försvara sig och om de vill stänga matchen så måste Marseille verkligen göra något drastiskt för att förändra matchbilden. Men United är, med all sannolikhet, ett nummer för stort för den franska klubben.

Matchen spelas ikväll 23/2 klockan 20:45 och du kan se den i Viasat Sport.

Se Marseille – Manchester United live

Skador

United har många skador listan är lång med spelare som Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Anderson, Jonny Evans. Anderson, Park Ji Sung, Antonio Valencia, Michael Owen, Owen Hargreaves. Marseille har också skador på landslagsspelaren och anfallaren Andre-Pierre Gignac. Det är även ett frågetecken kring anfallarna Loic Remy och Brandao samt yttern Mathieu och huruvida de kommer att kunna spela för Marseille.

Gula kort

Marseille: André Ayew

Marseilles fem senaste matcher
Marseille – Saint Etienne 2 – 1
Sochaux – Marseille 1 – 2
Marseille – Arles 1 – 0
Monaco – Marseille 0 – 0
Marseille – Bordeaux 2 – 1

Manchester Uniteds fem senaste matcher
Man Utd – Man City 2 – 1
Wolverhampton – Man Utd 2 – 1
Man Utd – Aston Villa 3 – 1
Blackpool – Man Utd 2 – 3
Man Utd – Birmingham 5 – 0