Champions League: Inför Valencia FC – FC Schalke 04

Dagens andra Champions League möte är mellan Valencia CF och FC Schalke 04. Schalke har varit ett av flera överraskningar under turneringen. De lyckades att vinna sin grupp framför både Lyon och Benfica. Valencia har en bra säsong i ryggen och matcherna lagen emellan kommer att bli en osäker historia.

Matchen spelas på spansk mark, vilket innebär ett stort övertag för Valencia, har en bra säsong i ryggen. De ligger tre i spanska ligan efter Real Madrid och Barcelona, vilket inte är fy skam. Schalke däremot har inte haft en lika bra säsong trots allt och ligger på en mittenplats i Bundesliga. Schalke har dock gått ganska bra den senaste tiden och kan gå in med självförtroende i dagens match.

Valencia är favorit

Inför mötet är Valencia ändå en stor favorit att vinna men Schalke har en ett bra kapital i Raul och Klaas-Jan Huntelaar. Raul innehar målrekord i Champions League sammanhang med 68 fullträffar, där två är för Schalke. Och Jan-Klass Huntelaar som är Em-kvalets stora målspruta. Valencia har däremot den forna Real Madrid-spelaren Roberto Soldado som har ståt för 5 fullträffar i årets upplaga av Champions League och är därmed delad fyra i skytteligan.

Valencias framgångar denna säsong ger dem ett bra övertag, men vem vet vad Raul kan hitta på när det verkligen gäller.

Valencias senaste fem matcher
Atlético Madrid – Valencia 1 – 2
Valencia – Hércules 2 – 0
Racing Santander – Valencia 1 – 1
Valencia – Malaga 4 – 3
Valencia – Deportivo La Coruna 2 – 0

Shalkes senaste fem matcher
Schalke 04 – Freiburg 1 – 0
Borussia Dortmund – Schalke 04 0 – 0
Schalke 04 – Hoffenheim 0 – 1
Hannover – Schalke 04 0 – 1
Schalke 04 – Hamburg 0 – 1