Champions League: Inter – Barcelona

Ikväll har vi ett stormöte att vänta i 2009/2010 års Champions League. Vi har tagit oss fram till semifinalerna och ikväll är det alltså Inter som gästas av Barcelona. Förusättningarna för matchen har varit betydligt mer annorlunda än var de brukar, inte minst för Barcelona som i och med vulkanutbrottet fått ta bussen till Milano. Något som många experter tror kan påverka laget negativt.

Under gruppspelet i Champions League hamnade både Inter och Barcelona i samma grupp och det var en extrem bevakning inför den första matchen lagen emellan. Vi kommer väl ihåg 2009 års största snackis i fotbollsvärlden? Den att Zlatan gick till Barcelona mot att Inter fick en mycket stor summa pengar samt anfallaren Etóo. Den matchen slutade 0 – 0 medan returmötet gick till Barcelona med klara 2 – 0. Båda lagen lyckades emellertid ta sig vidare och nu står de på varsin planhalva på Stadio Giuseppe Meazza.

Spelbolagen håller Barcelona, inte helt otippat, som favoriter i kvällens drabbning. Det är emellertid en extremt svårtippad match med ett hemmaodds på över tre gånger pengarna. Det tyder på att vad som helst egentligen kan hända. Inter har gått mycket bra i ligan de senaste matcherna medan Barcelona tappade poäng borta mot Espanyol. Messis toppform kan ha minskat något efter den matchen men mycket talar för att matchen ikväll kommer locka fram en extrem kamp, lagen emellan.

Fem senaste Inter

Inter – Juventus: 2-0
Fiorentina – Inter: 2-2
CSKA Moskva –  Inter : 0-1 (CL)
Inter – Bologna: 3 – 0
Inter – CSKA Moskva : 1-0 (CL)

Fem senaste Barcelona

Espanyol – Barcelona: 0-0
Barcelona – Dep. La Coruna: 3 – 0
Real Madrid – Barcelona: 0-2 (CL)
Barcelona – Arsenal: 4-1 (CL)
Barcelona – Athletic Bilbao: 4 – 1