Champions League: Kan Celtic återigen stå för en bragdmatch mot Barcelona?

Celtic ska i kväll försöka upprepa fjolårets bragdmatch då man vann mot självaste Barcelona med 2-1 på Celtic Park, ett resultat som sedermera ledde till att Celtic tog sig vidare till slutspelet där man gick bet i mötet med Juventus. Precis som inför fjolårets möte är Barcelona klar favorit.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 9,00 – 4,90 – 1,38 (Paf)

Inför kvällens match mot Barcelona i Champions League är det ett tufft läget för Celtic. Konkurrensen i gruppen med Barcelona, Milan och Ajax är stenhård vilket innebär att varje poäng är värdefull. Barcelona är givetvis klar favorit i gruppen och även inför kvällens möte, men kan Celtic spela med samma kämparglöd som senast man möttes kan vad som helst hända.

Messi är skadad

Barcelona kommer att få klara sig utan Leonel Messi på grund av en skada. Messi gjorde Barcelonas enda mål mot i 2-1 förlusten senast och hans bortfall är givetvis ett stort avbräck för Barca. Det innebär dock att den nya storstjärnan i Barcelona, Neymar, kan visa att och Barcelona kan leverera utan Messi. På Barcelonas skadelista hittar vi även Jordi Alba, Javier Mascherano, Carles Puyol, Isaac Cuenca och Ibrahim Afellay.

I Celtic kommer ett stort ansvar att, som alltid, vila på anfallaren och storstjärnan Georgios Samaras, som gjorde tre mål i helgens 5-2 seger mot Kilmarnock i den skotska ligan.

Barca klar favorit

Precis som inför fjolårets 2-1 vinst till Celtic är Barcleona klar favorit och bland annat ger spelbolaget Paf låga 1,38 för en bortaseger till Barca men tror du att Celtic återigen kan göra en bragdmatch så ger detta hela 9,00 gånger pengarna.

Matchstart är som alltid 20:45 och mötet kommer du att kunna följa i Viasat Fotboll eller livestream hos Viaplay.