Champions League-kvalet: Apoel Nicosia – FC Köpenhamn

Efter 1-0 hemma mot Apoel Nicosia har nu FC Köpenhamn goda chanser att äntligen återvända till Champions League när kvällens retur ska spelas. Och trots att Apoel är ett starkt hemmalag så talar ändå oddsen klart för att FC Köpenhamn går vidare.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Sport Premium
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 3,00 – 3,10 – 2,40
Att gå vidare (1-2): 4,00 – 1,22
Över/under 2,5 mål: 2,25 – 1,57
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,90 – 1,80

Odds från Ladbrokes >

FC Köpenhamn fick med sig 1-0 från det första mötet hemma mot cypriotiska Apoel Nicosia i play-off till Champions League. Det innebär att FC Köpenhamn har en stor fördel inför kvällens retur i Cypern då man kan tvinga Apoel att göra minst tre mål om göra mål i returen.

Apoel är ett starkt hemmalag vilket man visade i den föregående omgången av kvalet då man mötte Rosenborg och då låg man också under efter det första mötet, med 1-2, för att sedan avgöra hemma med hela 3-0.

Apoel och FC Köpenhamn har möts tidigare i kvalet till Champions League och just i play-off-omgången, säsongen 2009/10. Då blev det just 1-0 till Köpenhamn i det första mötet och sedan 3-1 i returen i Cypern vilket innebar att Apoel tog sig vidare. Ett mardrömsscenario för Köpenhamn som du kan upprepa sig.

Oddsen talar för att FC Köpenhamn går vidare

Kikar vi på oddsen från Ladbrokes så är de ändå tvetydiga. Oddsen att vinna returen är jämna med en viss fördel till Köpenhamn då en seger inom 90 minuter ger 2,40 på Köpenhamn som vinnare och 3,00 på Apoel. Men spelbolaget ger samtidigt otroligt låga odds på att Köpenhamn går vidare från detta dubbelmöte och ger det låga oddset 1,22 och hela 4,00 om det blir Apoel som går vidare.

Ett odds som också är intressant hos Ladbrokes är antalet mål i matchen. Ett spel på över 2,5 mål ger hela 2,25 gånger pengarna, vilket är ett intressant odds då Apoels tre senaste hemmamatcher har slutat med tre mål eller fler. Skulle Köpenhamn näta tidigt så kan vi räkna med forcering från hemmalaget vilket kan sluta med både mål framåt och fler bakåt.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 24 augusti, 2016