Champions League-kvalet: Rosenborg – IFK Norrköping

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.

Nu börjar Europa-äventyret för IFK Norrköping som går in i den andra omgången i Champions League-kvalet då man möter Rosenborg.

Matchstart: 19:15
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,60 – 4,00 – 5,00
Över/under 2,5 mål: 1,73 – 2,16
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,77 – 2,02

Odds från LeoVegas >

IFK Norrköping har inte spelat en Europa-match sedan säsongen 2000/01 då man åkte ur den första omgången av Uefacupen i mötet mot Slovan Liberec. I och med den Allsvenska segern så hr nu Norrköping kvalificerat sig för kvalet till Champions League och kommer att gå in i den andra kvalomgången då man möter de norska mästarkan Rosenborg.

Mötet mot Rosenborg kommer att bli en tuff uppgift för ett Norrköping som tappat många spelare sedan SM-guldet. Rosenborg har dominerat den norska fotbollen de senaste säsongerna och har höga ambitioner om att komma långt i Europa-turneringarna och har stor erfarenhet kvalspel. Rosenborg har också en stark inhemsk säsong bakom sig och på hemmaplan så var man obesegrade, vilket sätter mycket på spel när Norrköping inleder på bortaplan under onsdagen.

IFK Norrköping har en ny tränare i Jens Gustafsson samtidigt som Emir Kujovic prcis lämnat laget. Senast blev det dock en 1-0 seger mot Djurgården i Gustafssons debut vid rodret och utan Kujovic i anfallet. Kujovic ersättare Sebastian Andersson gjorde matchens enda mål, vilket bådar gott.

Norrköping visade styrka senast när man vann på bortaplan över Djurgården, trots förutsättningarna, men en bortamatch mot Rosenborg i Trondheim är en helt annan sak och oddsen är höga på en seger till Norrköping. Kollar vi på oddsen från LeoVegas så ger man låga 1,60 på en seger till Rosenborg och 5,00 om IFK Norrköping vinner den första matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 juli, 2016