Champions League: Malmö FF – Juventus

I kväll är det en mycket viktig match för Malmö FF när man tar emot Juventus i Champions League. Det finns fortfarande en chans för Malmö att ta sig vidare till slutspelet men då krävs tre poäng i kvällen. Tittar vi dock på oddsen är Juventus solklar favorit hos spelbolagen.

Matchstart: 20:45
TV: TV6
Odds (1-X-2): 10,00 – 4,80 – 1,33

Odds från hos William Hill

På hemmaplan har Malmö FF visat att man är svåra att slå genom att först vinna mot Olympiakos med 2-0 samt att man gjorde en kanonmatch senast när man tog emot Atletico men trots det var det CL-finalisterna som utgick med segern. I kväll är det en ny tuff match som väntar, mot Juventus, och med endast en omgång kvar efter denna match måste Malmö vinns för att fortfarande ha chans att ta sig vidare till slutspelet. Tre poäng är också av yttersta vikt för att i alla fall hamna på en tredje plats i gruppen och därmed få fortsätta sitt europaäventyr i Europa League.

De aktuella tabellerna hittar du här

Skador i Juventus

Spelare som kommer att saknas på planen i kväll är Martín Cáceres, Andrea Barzagli samt Kwadwo Asamoah för Juventus och dessutom så har gästerna bland annat Patrice Evra och Simone Pepe som frågetecken inför matchen. Malmö FF har endast Johan Hammar på skadelistan vilket innebär att man kommer att mönstra en ordinarie startelva i kväll.

Sliten gräsmatta på Swedbank Stadion ger Malmö fördel

En stor faktor i kvällens match kommer att vara gräsmattan på Malmö Arena, som inte är i väldens bästa skick. Malmö är givetvis vana att spela med en sliten matta medan Juventus gärna vill köra sitt vanliga finlir vilket kommer att bli svårt när mattan är så sliten.

Det som dock ligger Malmö FF i fatet är att man inte har spelat en tävlingsmatch sedan den 15 november, då man mötte Halmia i Svenska Cupen. Dock laddade man upp med att möta finska HJK, i förra veckan, en match som man vann med klara 4-0.

Oddsen talar för en säker seger till Juventus

Precis som i det första mötet mot Juventus väntas det bli en tuff drabbning. Dock hade Malmö några farliga chanser när man möttes senast och såg ut att kunna hålla Juventus tillbaka men två mål av Carlos Tevez, i den 59 och 90 minuten, gav Malmö en bitter eftersmak. I kväll kan man ta revansch men spelbolagen tror att det blir en enkel seger för Juventus och bland annat ger William Hill låga 10,00 om Malmö skulle vinna och låga 1,33 om Juventus går segrande ur kvällens match.

Tänkbara startelvor

Malmö FF

Olsen; Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho; Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg; Rosenberg, Kiese Thelin.

Juventus

Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tévez, Llorente/Morata.

Källa: UEFA