Champions League: Manchester United – Olympiakos

I kväll är det upp till bevis för David Moyes och Manchester United när man måste hämta upp ett 0-2 underläge mot Olympiakos i Champions League. Oddsen talar för en United-seger men det gjorde det också i det första mötet.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 1,73 – 2,75 – 6,00 (William Hill)

I det första mötet mot Olympiakos, i åttondelsfinalen i Champions League, var det inte mycket som stämde för Manchester United och engelskmännen ska vara glada att man bara förlorade med 0-2. United skapade inte mycket framåt och var oorganiserade i försvarsspelet, det senare är något man absolut måste ha koll på i kväll. Gör Olympiakos ett mål måste United gör minste fyra för att ta sig vidare till kvartsfinalen.

Hemmaplan för United är en stor ger en annan match

I kvällens retur har United hemmaplan vilket givetvis ger en helt annan förutsättning. Hemma brukar United vara starka vilket man inte minst visat i just Champions League. Dock går man in i kvällens möte med en svidande förlust på Old Trafford med hela 0-3 mot Liverpool. Det gäller nu för United att skaka av sig den förlusten för att hålla allt fokus inför kvällens möte.

I motsats till United så går grekerna in i kvällens möte med mycket självförtroende och en säkrad ligatitel i bagaget och har allt att vinna med tanke på att United var favorit att ta sig vidare till kvartsfinalen.

Minst två mål krävs för United

Även om Manchester United är favorit i kväll kommer det att bli oerhört tufft för engelskmännen att vända underläget. Minst två mål krävs, för att tvinga fram en förlängning, vilket givetvis är lång ifrån omöjligt. Men det stora orosmolnet är defensiven och om man kommer att kunna stå emot ett Olympiakos som visade upp ett inspirerat och frejdigt offensivt spel senast.

United är favorit i kväll men Olympiakos är favorit att ta sig vidare

Oddsen talar som sagt till Uniteds fördel i kväll, trots allt, och bland annat ger William Hill 1,73 gånger pengarna för en United seger inom 90 minuter. Dock är man ju piskade att göra minst två mål i kväll och skulle 2-0 stå sig efter 90 minuters spel, och ta matchen till förlängning, ger detta 7,50 gånger pengarna och 10,00 gånger pengarna om United gör det man ska och vinner med 3-0.

Även om United är favorit i kvällens retur håller ändå William Hill Olympiakos som favorit att ta sig vidare till kvartsfinalen till oddset 1,40 gånger pengarna. Ett spel på United i kvartsfinal ger oddset 2,75.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 mars, 2014