Champions League: Milan får det tufft

:betsson-logo:Tyvärr så missar Zlatan Ibrahimovic sin stora chans att få upprättelse när Milan gästar Barcelona på Camp Nou i den första gruppmatchen i Champions League. :betsson: håller Barcelona som favorit i mötet till 1.45 gånger pengarna.

På pappret är Barcelona det starkare laget och Milan kommer att få kämpa i defensiven för att värja sig mot Barcelonas kreativa och kvicka offensiv. Men det är på mittfältet där det avgörs där Xavi och Iniesta kommer att bli två viktiga kuggar för att Barcelonas offensiv ska komma igång.

Milan har dock ett relativt långsamt lag när man kollar på mittfältarna och framförallt mittbacken Alessandro Nesta. Thiago Silva är det ingen som tvivlar på men den övriga backlinjen känns som ett frågetecken om det verkligen kommer att kunna stå pall. Och det är troligtvist ett defensivt Milan som vi kommer att få se ikväll, som backar hem med stora delar av laget för att fylla luckorna.

Nu när Zlatan inte heller kommer att kunna spela Champions League-matchen, på grund av en skada, ser det ut som att Milans offensiva spelare kommer att få det svårt. Lägg därtill Robinho, Flamini och Inzaghi på skadelistan och det ser än mer dystert ut för Milan. Men även Barcelona har en del skador på spelare som Alexis Sanchez och Gerard Pique, men det borde inte göra någon större skillnad. Vilket Barcelona visade i finalen förra säsongen mot Manchester United.

I övrigt kommer Barcelona att ställa upp med ett ordinarie lag med Pedro-Messio-Villa i anfallet och med Xavi-Busquets-Iniesta på mittfältet. Bara denna uppställning skrämmer slag på vilket lag som helst i världen.

Milans chanser enligt oddsen

Det mesta talar för ett kryss eller en vinst till Barcelona, det beror helt på hur matchen artar sig och :betsson: ger oddsen 1.25 för en hemmavinst och 5.50 för ett oavgjort resultat. För bortalaget, Milan, så ger inte :Betsson: dem inte stora chanser att vinna till oddset 11.00. Då milan kommer att backa hem och försöka att störa Barcelonas spel är det en målsnål tillställning att vänta och då känns 2.60 till under 2.5 spelvärt.

Matchfakta

Start: 20:45
TV: Visat Fotboll och Viasat HD
Se Barcelona mot AC Milan livestream hos Viaplay.se

Odds för Barcelona – Milan i Champions League

*Oddsen är hämtade från :betsson:

1-X-2
1.25 – 5.50 – 11.00

1-2
1.02 – 9.00

1X-12-X2
1.02 – 1.12 – 3.65

Antal mål
Över 1.5 mål: 1.11
Under 1.5 mål: 5.40

Över 2.5 mål:1.45
Under 2.5 mål: 2.60

Över 3.5 mål: 2.15
Under 3.5 mål: 1.62

Antal mål första halvlek
Över 1.0 mål: 1.50
Under 1.0 mål: 2.20

Hemmalaget gör mål
Ja: 1.02
Nej: 7.80

Bortalaget gör mål
Ja: 1.70
Nej: 1.92

Båda lagen gör mål
Ja: 1.73
Nej: 1.87

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 september, 2011