Champions League: Oddsen inför semifinalerna

Lagen som kommer att mötas i Champions League-semifinalerna är nu framlottade och Atletico Madrid kommer att möta Chelsea samt att Real Madrid kommer att göra upp med titelfavoriten Bayern München. Två stekheta semifinaler och givetvis ger vi dig oddsen inför de två spännande semifinalerna.

Atletico Madrid – Chelsea

Både Chelsea och Atletico Madrid har varit outsiders hela vägen under årets Champions League-turnering och möts nu alltså i semifinalen, vilket innebär att något av de två lagen kommer att stå i finalen. Av de två är det dock Atletico som har imponerat mest med ett disciplinerat försvarsspel, som bland annat lämnade Barcelona mållösa i kvartsfinalreturen, och ett vasst anfallsspel där man skapar många målchanser och med en Diego Costa som fortsätter att leverera mål i match efter match.

I Champions League-sammanhang ska man dock aldrig räkna bort Chelsea och framförallt inte tränaren José Mourinho. Om det är någon tränare som kan få ut maximalt av en trupp så är det Mourinho. Chelsea är vad Chelsea alltid har varit en lagmaskin med ett starkt mittfält och en stabil defensiv. Det som Chelsea dock saknar denna säsong är en riktigt vass anfallare, likt Diego Costa i Atletico, som kan avgöra matcher på egen hand. Man har i och för sig Samuel Eto’o som vet hur man gör mål men därefter är det tunt, om nu inte Demba Ba vaknar till liv efter att ha satt det avgörande målet mot PSG i kvartsfinalreturen.

Det kommer i alla fall att bli en oerhört spännande drabbning mellan dessa två lag och oddsen från William Hill talar också för det. Så här på förhand ger ett spel på Atletico som finalist oddset 1,83 och på Chelsea som finalist 1,83 gånger pengarna och jämnare än så kan det inte bli. Atletico är dock favorit i det första mötet på hemmaplan den till oddset 2,00 gånger pengarna hos spelbolaget och kan därmed ta med sig en skön hemmaseger att luta sig mot inför den avgörande returen.

Real Madrid – Bayern München

I den andra semifinalen är det de två giganterna Real Madrid och Bayern München som möts, de två lag som varit titelfavoriter turneringen igenom. Av de två är Bayern München som har imponerat mest och i kvartsfinalen så vann man komfortabelt mot Manchester United med totalt 4-2. Real hade de tufft mot Dortmund i sin kvartsfinal, trots att man ledde med 3-0 efter det första mötet, och i returen saknades Ronaldo vilket givetvis märktes och man kom undan med blotta förskräckelsen efter 0-2 i returen där Dortmund hade bud på fler mål än så.

En faktor som givetvis kommer att spela in är att Real inte kan ha fullt fokus på denna semifinal utan måste samtidigt prestera på topp även i titelstriden i La Liga samt att man möter ärkerivalen Barcelona i Copa del Rey-semifinalen. Bayern München kan däremot slappna av eftersom man har avgjort den inhemska ligan för länge sedan samt att man möter 2.Bundesliga-laget 1. FC Kaiserslautern i semifinlen i den tyska cupen, ett lag man ska vinna mot utan större ansträngning och kan därmed vila de viktiga spelarna inför den första semifinalen.

Känslan är att Bayern München har bäst förutsättningar i denna semifinal samtidigt som mycket hänger på om Ronaldo är i toppform eller inte efter skadan. Tittar man på oddsen från William Hill ger  ett spel på Bayern som finalist oddset 1,67 och ett odds på 2,10 gånger pengarna om det blir Real som istället går vidare. I det första mötet är det Real som har hemmaplan och får man inte med sig ett bra resultat därifrån kommer det att bli oerhört svårt att vända på steken i returen på Allianz Arena.

Oddsen inför den första omgången

Datum 1  X  2 
22/4 20:45 Atletico Madrid – Chelsea 2,00 3,20 3,20
23/4 20:45 Real Madrid – Bayern München 2,25 3,20 2,75

Vinnarodds

 Vinnare  Gå till final 
Bayern München 2,501,67
Real Madrid 3,502,10
Atlético Madrid 4,501,83
Chelsea 5,001,83

Att mötas i finalen

Bayern München – Atletico Madrid 2,87
Bayern München – Chelsea 3,40
Real Madrid – Atletico Madrid 3,75
Real Madrid – Chelsea 4,20

Oddsen ovan är hämtade från William Hill