Champions League: PSG – Bayer Leverkusen

Efter 0-4 förlusten mot PSG i det första åttondelsmötet i Champions League så har Leverkusen otroligt små chanser att nå en kvartsfinal. Men man kan i alla fall putsa till siffrorna i kvällens retur och med flera PSG-spelare borta så finns det en liten chans till revansch, även om oddsen talar till PSG:s fördel.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Sport
Odds (1-X-2): 1,40 – 4,75 – 8,00 (Betway)

Från det första mötet mellan PSG och Leverkusen i Champions League-åttondelsfinalen så har parislaget med sig hela 4-0. En ledning som PSG bara in ska tappa. Bayer Leverkusen har en fortsatt tung vår och efter förlusten i det första mötet mot PSG så åkte man på två raka förluster i Bundesliga för att sedan få med ett oavgjort resultat, 1-1, borta mot Hannover inför kvällens match. Samtidigt som PSG fortsätter att rada upp vinster.

Många spelare borta

Enligt UEFA så kommer PSG att vila flera spelare i kväll som bland annat Kingsley Coma, Hervin Ongenda, Blaise Matuidi, Gregory van der Wiel och Marco Verratti för att man vill rotera truppen inför det tuffa spelschemat framöver.

PSG kommer i övrigt att sakna både Jérémy Menez och Zoumana Camara i denna match på grund av skador samtidigt som det råder en del tveksamheter kring Zlatans rygg och om han kommer att spela i kväll.

På skadelistan har Leverkusen Jens Hegeler och Robbie Kruse samt att det är ytterst tveksam om Stefan Reinartz eller Ömer Toprak kommer att vara tillgängliga för spel.

Leverkusen kommer även att sakna Emir Spahic, som orskade en straff i det första mötet, som är avstängd efter att åtdragit sig två gula kort i det första mötet.

PSG klar favorit även i returen

Även om det inte är mycket som talar till Leverkusens fördel inför kvällens möte så finns det ändå en öppning med tanke på att PSG kommer att sakna flera ordinarie spelare. Kollar man dock på oddsen från spelbolagen så talar de för en säker hemmaseger till PSG och bland annat ger Betway 1,40 gånger pengarna för en PSG-seger och höga 8,00 för en tysk vinst i kvällens retur.