Champions League: PSG – Chelsea

PSG och Chelsea ska återigen mötas i Champions League-slutspelet och inleder årets åttondelsfinaler med det första mötet under tisdagen. Oddsen talar denna gång till klart till PSGs fördel.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,70 – 3,65 – 5,75
Att gå vidare (1-2):1,62 – 2,38
Över/under 2,5 mål:2,28 – 1,67
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,23 – 1,64

Odds från Unibet >

PSG och Chelsea har möts i Champions League-slutspelet de två senaste åren, 2014 var det Chelsea som gick vidare och i fjol var det PSG som drog det längsta strået. Och därmed står det 1-1 i slutspelsmöten lagen emellan.

Tung säsong för Chelsea

De senaste årens möten har varit jämna, men inför årets drabbning är förutsättningarna annorlunda. Chelsea har en fiaskosäsong bakom sig, som kantats av tränarbyte och skador, och har harvat i den nedre delen av Premier League, trots att man har i stort sett samma lag som när man tog titeln i fjol.

Chelsea visade mästarkvalitéer i helgen

Chelsea har ryckt upp sig den senaste tiden och börjat klättra i Premier League-tabellen. Ser vi formen på de fem senaste matcherna så har Chelsea tre vinster och två oavgjorda matcher. Det som framförallt bådar gott för Chelseas del är att man visade mästarkvalitéer när man i helgen krossade Newcastle med hela 5-1.

PSG med fortsatt god form

Det är väl ingen som undgått PSGs dominans i den franska ligan och har haft en osannolik form och är obesegrade denna säsong. Lagets enda förlust denna säsong är mötet mot Real Madrid i Champions League-gruppspelet. I helgens möte mot Lill så vilade PSG flera spelare, bland annat Zlatan, och matchen slutade 0-0. Dock hade laget dessförinnan fyra raka segrar, det oavgjorda resultat bör man därmed inte dra för stora växlar av då PSG har haft sitt sikte på veckans möte mot Chelsea.

Chelsea har mittbacksproblem

Chelseas mittback John Terry skadade sig i helgen och det är mycket osäkert om han kommer till spel mot PSG. Mycket olycksbådande för Chelsea då man redan har den ordinarie mittbacken Kurt Zouma på skadelistan. I PSG-lägret är det klart att Serge Aurier kommer att missa matchen.

Oddsen talar för en säker PSG-seger

Hur ser då oddsen ut inför detta första möte på Parc de Princes i Paris? Ja spelbolagen tror på att PSG tar en säker seger i tisdagens möte. Ett spel hos Unibet ger låga 1,70 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Chelsea ger hela 5,75 gånger pengarna.