Champions League: PSG – FC Barcelona

I dagens Champions League-kvartsfinal tar Zlatans PSG emot Barcelona hemma på Parc des Princes. Det kommer att bli en tuff match för PSG som visserligen har 13 raka hemmamatcher men som möter ett av världens bästa lag.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay – tv/film i 1 månad gratis!
Odds (1-X-2): 4,80 – 3,50 – 1,75 (William Hill)

Tränaren Vilanova tillbaka för Barcelona

Barcelona stod för en imponerande upphämtning när man krossade Milan i den andra åttondelsfinalen med hela 4-0 och därmed hämtade upp ett 0-2 underläge från det första mötet. I helgens möte med Celta Vigo, i La Liga, blev det dock endast ett kryss 2-2, dock vilade man en del spelare. Positivt inför kvällens möte med PSG, och ett stort plus, är att lagets tränare, Tito Vilanova, är tillbaka efter att ha behandlats för cancer de senaste månaderna.

Barcelona har haft en del skadebekymmer den senaste tiden. Både Xavi Hernandez och Jordi Alba missade helgens möte men båda kommer sannolikt att vara med i kväll. Det är även fortfarande stora frågetecken kring både Adriano och Carles Puyol. Man kommer även att få klara sig utan Pedro Rodríguez som är avstängd efter det gula kortet han drog på sig i det föregående mötet med Milan.

Positiv trend för PSG

I PSG-lägret är man försiktigt optimistiska man möter ett Barcelona som visar att man fortfarande är världens bästa lag efter vinsten mot Milan trots en tuff period under våren. Även fast PSG har 13 raka hemmamatcher utan förlust väger detta lätt när Barcelona gästar.

PSG kommer att få klara sig utan Thiago Motta på grund av skada men både Lucas Moura och Ezequiel Lavezz är tillbaka i mötet. Tillbaka är även Marco Verratti och Zlatan Ibrahimovic som båda var avstängda i det senaste möte mot Valencia.

Barcelona klar favorit trots bortaplan

Det kommer att bli PSG första riktiga test denna säsong och oddsen är talande för en säker seger till Barcelona. Bland annat ger spelbolaget William Hill 1,75 gånger pengarna vid en seger till Barcelona och oddset 4,80 om PSG går segrande ur mötet.

Messi vs Zlatan – vem tar vinner den första ronden?

Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi kommer att vara matchens stora profiler. William Hill har plockat fram oddsen i kampen mellan dessa två giganter och ger 2,30 gånger pengarna om Messi nätar och Barcelona vinner, motsvarande spel på Zlatan och PSG ger oddset 8,00 gånger pengarna.