Champions League: Real Madrid – Juventus

Under tisdagen blev det klart att Barcelona tar plats i Champions League-finalen och på onsdagen ska det avgöras om det blir Juventus eller Real Madrid som står för motståndet. Trots att Juventus har en 2-1 ledning med sig så talar ändå oddsen för att Real går vidare till ytterligare en helspansk final.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 1,65 – 4,10 – 5,25
Att gå vidare: 1,75 – 2,05

Odds från Unibet

Real oddsfavorit att gå vidare till finalen

Med 2-1 med sig har Juventus givetvis en god möjlighet att knipa finalplatsen, trots att man var nederlagstippade på förhand. Kikar vi på oddsen från Unibet inför onsdagens retur i Madrid är det Real som är den stora favoriten till låga 1,65 gånger pengarna samtidigt som ett spel på en Juventus-seger ger hela 5,25 gånger pengarna. Oddsen på vilket lag som går vidare till finalen är dock jämnare och Unibet ger oddset 1,75 på att Real går vidare och oddset 2,05 om Juventus skulle ta sig till finalen.

Spännande första möte

Det var ett rafflande första semifinalmöte mellan Juventus och Real Madrid i Champions League. Juventus stora möjlighet i denna semifinal var på hemmaplan och det tog man fasta på genom att skapade lägen tidigt i matchen och redan i den åttonde minuten tog man ledningen efter ett snyggt anfall. Real tog sig dock samman och i den 27 minuten så nickade Cristiano Ronaldo in det viktiga kvitteringsmålet, och bortamålet, till 1-1. Real hade flera bra lägen att utöka till 2-1, som man borde ha förvaltat bättre, men istället revs Carlos Tevez ned i straffområdet, efter en snabb kontring, och han tog själv hand om straffen som innebar 2-1 till Juventus som också blev slutresultet.

Real går vidare vid 1-0

I onsdagens möte räcker det för Real att vinna med 1-0 för att gå vidare med tanke på att man har med sig ett bortamål från det första mötet. Det gäller också att hålla tätt bakåt för Real då Juventus är vassa offensivt och ett bortamål för Juventus skulle innebära att Real måste göra minst två mål, vilket i och för sig tillhör vanligheterna för Real. Det man kan vänta sig i kväll är att Real kommer att vara ännu mer aktiva i offensiven samtidigt som Juventus troligtvis prioriterar defensiven och backar hem något.

I det första mötet så lyckades Real inte få grepp om mittfältet, där spelmotorn och -geniet Andrea Pirlo fick husera fritt för Juventus, och det måste spanjorerna lyckas bättre med i returen. Reals storstjärna Gareth Bale var osynlig på bortaplan och givetvis är det viktigt för Real att få honom mer delaktig i spelet i returen på hemmaplan.

Benzema och Pogba tillbaka i returen

Skadeläget för lagen är något bättre i onsdagens retur. För Real är Luka Modric och Sami Khedira fortfarande skadade men Karim Benzema är tillbaka från sin skada. I Juventus så har man fortfarande en rad spelare borta men det som framförallt är glädjande är att Paul Pogba är tillgänglig för spel igen.