Champions League: Real Madrid – Manchester City

Det första mötet mellan Real Madrid och Manchester City blev mållöst i Champions League och inför onsdagens retur i Madrid är hemmalaget stor favorit att avancera till finalen.

Matchstart: Ons 20:45
TV: TV3
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,50 – 4,33 – 6,00
Att gå vidare (1-2): 1,40 – 1,87
Över/under 2,5 mål: 1,66 – 2,10
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,80 – 1,90
Att Ronaldo nätar: 1,72
Att Sergio Aügero nätar: 2,90

Odds från Ladbrokes >

Det första mötet mellan Manchester city och Real Madrid blev inte en färgsprakande historia direkt med få chanser åt båda hållen. Real var dock närmast, speciellt i slutet av den andra halvleken, men Joe Hart i City-målet såg till att matchen slutade 0-0. Att både Ronaldo och Benzema saknades i den första matchen märktes tydligt för Real. City satsade mycket på försvarsspelet och undvika ett baklängesmål och de giftiga City-kontringarna, som vi fick se mot PSG, blev det inte mycket av.

Ronaldo tillbaka men Benzema saknas fortfarande

Onsdagens retur på Bernabeu Stadion kommer att bli oerhört intressant. City är fortfarande med i matchen och det räcker med ett mål för att sätta stor press på Real. Den stora frågan är dock hur Real kommer att ställa upp offensivt. I helgen var varken Ronaldo eller Benzema på benen, när man vann över Real Sociedad med knappa 1-0 efter mål av Gareth Bale. Benzema är fortfarande skadad men enligt uppgifter ska Ronaldo vara redo för att starta matchen mot City, efter tre matchers frånvaro. tung för Real är att man kommer även att vara utan Casemiro som stod för en mycket bra insats i det första mötet.

Tungt avbräck för City då Silva fortfarande är skadad

Manchester City vilade en rad spelare i helgen Premier League-möte, framförallt de offensiva, men de blev kostsamt då man förlorade med 2-4 mot southampton. Även City har en del tunga skador som bland annat Samir Nasri samt att David Silva, som klev av i den första matchen mot Real, ser ut att missa returen. Det råder också en del tveksamheter om Yaya Toure kommer att finnas med på planen.

Ronaldo favorit att näta

I denna retur känns det som att mycket kommer att handla om Ronaldo och hur bra hand form kommer att vara efter sin skada. Med en Ronaldo i god form och utan skadekänningar så borde Real vara storfavoriter, då Gareth Bale inte visat att han kan bära upp Reals offensiv på egen hand. Dock tror spelbolaget Ladbrokes att Ronaldo kommer att göra avtryck då man håller han som storfavorit att näta i matchen till relativt låga 1,72 gånger pengarna.

Real är stor favoriter inför returen

Oddsen från spelbolagen talar klar till Real fördel inför returen. Ett spel på att Real vinner matchen ger låga 1,50 gånger pengarna hos Ladbrokes medan ett spel på City ger hela 6,00 gånger pengarna. Kikar vi på vinnaroddsen, och vilket lag som kommer att gå vidare till finalen, så är Real favorit till oddset 1,40 mot ett spel på City som ger 1,87 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 maj, 2016