Champions League: Roma – Manchester City

En av kvällens intressantaste matcher i Champions League kommer att utspela sig på Stadio Olimpico där Roma tar emot Manchester City i en helt avgörande match i grupp E. Kikar vi på oddsen från spelbolagen är de hyperjämna inför detta spännande möte.

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 2,70 – 3,30 – 2,70

Odds från William Hill

Roma, Manchester City och CSKA Moskva ligger alla på fem poäng i grupp E vilket banar vägen för ett oerhört intressant avgörande i kväll. CSKA har ett otroligt tufft läge eftersom man vinna mot självaste Bayern München, på bortaplan dessutom, samtidigt som man måste förlita sig på att mötet mellan Roma och Manchester City slutar oavgjort.

Förutsättningarna i grupp E

Med tanke på att CSKA troligtvis inte tar tre poäng mot Bayern München står det sannolikt mellan Roma och Manchester City om vilket av dessa två lag som kommer att ta den andra platsen till slutspelet bakom Bayern. I denna match är det inte helt enkelt att reda ut vad som gäller. Roma går vidare till slutspelet vid seger och om matcher slutar 0-0. City går vidare vid seger, om CSKA inte vinner mot Bayern, samt att man går vidare om matchen slutar oavgjort med 1-1 eller fler gjorda mål.

Sergio Aguero skadad och Yaya Touré avstängd för City

City har haft en tuff resa i grupp E. Det som på pappret såg ut som en relativt enkel grupp blev till en mardröm som Sergio Aguero till slut fick reda ut genom att näta tre gånger om i den nödvändiga 3-2 segern mot Bayern i den föregående omgången. Nu står man på fem poäng och har fortfarande chansen att ta sig vidare till slutspelet, dock utan Sergio Aguero som skadade i det senaste Premier League-mötet. Dessutom kommer City till denna match utan mittfältsgeneralen Yaya Touré som är avstängd, dock kommer City att få välbehövda förstärkningar i både David Silva och Vincent Kompany som båda är tillbaka efter en längre tids skador.

Roma starka på hemmaplan

Roma fortsätter att utmana Juventus om titeln i Serie A och ligger just nu på en andra plats bakom Juventus, och är endast tre poäng ifrån. På hemmaplan är man också oerhört starka med sju segrar och en oavgjord i Serie A men i Champions League så åkte man på en svidande 1-7 förlust mot Bayern som man måste skaka av sig.

Oddsen talar för ett ovisst möte

Med tanke på förutsättningarna är det svårt att sia om hur det kommer att gå i kväll. Roma borde ändå vara en favorit med tanke på Citys skador samt att man spelar på hemmaplan. Kikar vi dock på oddsen från William Hill är de hyperjämna och spelbolaget ger samma odds 2,70 för en seger till Roma eller Manchester City. Tror du dock på ett oavgjort resultat ger det 3,30 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 december, 2014