Chelsea favoriter mot Inter i kväll

Inter vann den första matchen, men Chelsea är favoriter att gå vidare. Ikväll spelas en mycket intressant match på Stamford Bridge i London. Ska José Mourinho lyckas slå ut sin före detta arbetsgivare. Eller tar sig ännu ett engelskt lag vidare till kvartsfinal?

Chelsea får klara sig utan skadade Ashley Cole, Michael Essien, José Bosingwa, Deco, Henrique Hilário och Petr Cech. Notera också att Salomon Kalou riskerar avstängning i nästa match om han blir varnad ikväll.

Intressant är också att orutinerade Chelseamålvakten Ross Turnball kommer att starta mellan stolparna då både Cech och Hilario är skadade.

Ricardo Carvalho är enligt uppgift tillbaka efter skadefrånvaro.

Hos Inter ser skadeläget desto bättre ut. Cristian Chivu missar definitivt matchen medan Mario Balotelli och Davide Santon är tveksamma till spel.

I Inter ligger dock flera spelare på gränsen till avstängning i en eventuell kvartsfinal. Lucio, Walter Samuel, Maicon, Javier Zanetti och Thiago Motta ska alla undvika det gula kortet ikväll.

Det första mötet lagen emellan slutade som bekant 2-1 till Inter. Diego Milito gav Inter ledningen i den 3 minuten, Salomon Kalou kvitterade i den matchminut 51 innan Esteban Cambiasso avgjorde med sitt 2-1 mål i den 55 minuten.

Den andra Champions League matchen ikväll spelas mellan Sevilla och CSKA Moskva. Den första matchen på rysk mark slutade 1-1.

Skribent: Johan