Christian Olsson avstår Friidrotts VM

Då var beslutet taget. Christian Olsson åker inte till Friidrotts VM 2009. Trots vinst i SM i Malmö igår tar göteborgaren beslutet att stanna hemma. Rätt säger experterna.

Friidrotts VM står för dörren och det var nog många som hade hoppats på att Christian Olsson skulle ta beslutet att åka till VM i Berlin. Efter förra veckans kanonresultat som kom från en blixt från klar himmel hade Olsson själv satt sin gräns. Om det kom ytterligare ett världsresultat på SM-tävlingarna i Malmö skulle han åka till Berlin. Så blev det inte riktigt.

Visserligen var både väder och vind rejält dåligt under tävlingarna igår men resultatet på dryga 16,7 meter och en känning i baklåret gjorde beslutet ganska enkelt. Enligt Olsson själv satsar han nu istället på Finnkampen och får träna lite till istället för riskera att gå sönder för all framtid i VM.

Friidrotts VM 2009 i Berlin lär inte bli en rolig historia för svenska landslaget. Svagare trupp har inte setts på många år och vi skall vara riktigt nöjda om det blir någon medalj över huvudtaget. Med namn som Olsson, Holm och Kallur som inte deltar och skador på Muhammed och Kluft ser det inte speciellt ljust ut för svensk friidrott det här året.

Läs mer om Friidrotts VM på vår dedikerade sida och ta också del av aktuella odds för de olika grenarna som fylls på efter hand.