Dags för semifinal i dam-VM 2011

I kväll spelar Frankrike mot USA, samt Japan mot Sverige i dam-VM:s semifinaler. Spänningen är på topp när Sverige och Japan möts. Oddsen talar för en seger till Sverige, men Japan har spelat bra och överraskade när laget slog ut värdnationen. I mötet mellen Frankrike och USA är det senare laget favorit hos spelbolagen.

De senaste åren har Japan spelat allt bättre och laget gjorde en riktig skräll när man slog ut favoriten Tyskland i årets dam-VM. Nu väntar en match mot Sverige och vinnaren kommer att få möta antingen USA eller Frankrike i final. Hos :unibet: är USA favoriter att ta hem hela dam-VM, så det blir ingen överraskning att se USA i final. Vilket lag som mer tar sig dit återstår att se.

Japans självförtroende är förmodligen på topp efter den senaste segern. Laget är det andra asiatiska lag någonsin att ta sig till semifinal. Men svenskorna bör också ha ett bra självförtroende efter den överlägsna segern mot Australien och lär vara sugna på att upprepa sin bedrift från 2003 då de tog sig till final. Historiskt och fysiskt sett har Sverige ett övertag över Japan.

Vi håller tummarna för att Lotta Schelin, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger och alla de andra tar hem segern ikväll. Enligt spelbolagen bör Sverige vinna denna match, även om utgången inte är självklar. :betsafe: sätter oddset 2.25 för vinst till Sverige och 3.10 för vinst till Japan.

När det kommer till matchen Frankrike – USA, visar historik och statistik att USA borde ta hem matchen. Frankrike har förlorat 11 av 13 matcher mot USA i tidigare möten. Men Frankrike slog trots allt ut England i kvartsfinalen, så tror du på laget sätt en slant hos exempelvis :betsafe: eller :bwin: till oddset 4.10.

Senaste matcherna:

Sveriges tre senaste: Sverige – Australien 3-1, Sverige – USA 2-1, Nordkorea – Sverige 0-1.
Japans tre senaste: Tyskland – Japan 0-1, England – Japan 2-0, Japan – Mexiko 4-0.
USA:s tre senaste: Brasilien – USA 5-7, Sverige – USA 2-1, USA – Colombia 3-0.
Frankrikes tre senaste: England – Frankrike 4-5, Frankrike – Tyskland 2-4, Kanada – Frankrike 0-4.

Kod för tabellen med odds:

Kod för tabellen med odds: